Ревю на Asus Zenfone 3 Deluxe

review-asus-zenfone-3-deluxe-3Zenfone 3 Deluxe е следващата голяма крачка в правилната посока и поредното попълнение в Zen гамата от продукти на гиганта Asus. В него са заложени характеристики, които не могат да бъдат намерени в никой друг Android телефон. Този модел ще предложи на своите фенове доста от плюсовете на някои от най-добрите телефони на пазара в момента на атрактивна и достъпна цена.

Дизайн

Asus Zenfone 3 Deluxe е първият в света телефон, който е с изцяло метален корпус. Потребителите ще бъдат привлечени и от поставените невидими антенни линии на устройството. Но най-важното за модела е, че в него не е използвана никаква пластмаса, както за съжаление беше в миналогодишния модел Zenfone 2. Бутонът за включване, както и за управлението на звука, са позиционирани отдясно, вместо отзад. На тяхно място на задната страна е поставен четец на пръстови отпечатъци. Капацитивните бутони, които почти не виждаме в последно време, също са налични. Както при всички останали опоненти на телефона и тук откриваме USB Type-C начин за връзка.

review-asus-zenfone-3-deluxe-4

Дисплей

Големият Super AMOLED дисплей на Asus Zenfone 3 Deluxe, който е с големина от 5.7 инча, може да се съревновава само с Samsung Galaxy Note 5 по големина. В процентно отношение той заема 79% от цялото устройство, което значи по-тънки рамки и повече място за работа като цяло. Дисплеят смайва и с осветеност, нещо което беше проблем при Zenfone 2.

Характеристики

Физическите размери на телефона са 156.4 x 77.4 x 7.5 мм., което го прави не особено тънък, но оставя доста добро усещане. Хардуерните заложби, обаче са нещото, което наистина привлича. Шестте гигагбайта рам са предостатъчни за приложния и съвместна работа на много от тях без забавяне. За самото забавяне ще отговаря преправения от Asus Android 6.0 Marshmallow и Android Nougat ъпдейта, когато стане достъпен. Zenfone 3 има в себе си доста добрия Qualcomm Snapdragon 820 процесор заедно с Adreno 530 графичен чип, който може да бъде забелязан на почти всички нови телефони в момента.

review-asus-zenfone-3-deluxe-2

Батерия

В Asus Zenfone 3 Deluxe ще използва 3000mAh батерия, която има функцията за бързо зареждане Quick Charge 3.0. Както сме виждали в много модели досега, това е достатъчно за един ден работа на устройството. И тук всичко е в конфигурацията на операционната система.

Камера

В камерата е поставен 23MP Sony IMX318 сензор, който поддържа PixelMaster 3.0, което значи че за автофокус са нужни само 0.03 секунди. Оптичното стабилизиране също е налично, както и двутонова светкавица за нощни снимки.

Заключение

Asus Zenfone 3 Deluxe е големият брат на миналогодишния евтин Zenfone 2 и е готов да играе наравно с големите имена като Samsung, LG и HTC. Напълно новият дизайн, по-добрите бутони и огромният дисплей дават наистина добра заявка за качеството на телефона.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Камера9
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията8
  • 9.4

    Оценка