Ревю на Asus ZenBook 3

asus-zenbook-3-1

Всеки производител на лаптопи и техника като цяло се стреми да направи своето устройство по-привлекателно за по-голям брой хора. Говорейки в днешно време това означава устройството да е мощно откъм характеристики и изящно от страна на дизайн. При наличието на толкова много производители и модели за избор, задачата, която стои пред всеки от тях е неимоверно усложнена. От друга страна това е и причината за все по-добрите устройства, които крайният потребител използва. На Computex 2016 едно устройство приковава вниманието – малък по размер, с мощен хардуер и едно от най-големите имена в сферата, стоящо зад направата му, това е Asus ZenBook 3.

Дизайн

По дизайн устройството се доближава убийствено много до прекия си конкурент MacBook. Въпреки това имат и много разлики, предназначени за всеки, който е почитател на малките детайли. ZenBook 3 е по-тънък, но за сметка на това малко по-широк. Това е заради 16:9 разпределението на страните на дисплея, съпоставено със 16:10 на MacBook. Също така от Asus са преместили USB-C Thunderbolt 3 порта от дясната страна, а жакът за слушалките е отляво. Металният завършек, познат от предни модели на компанията се завръща заедно с радиална шарка покриваща два от четирите говорителя на лаптопа, другите два се намират на долната страна на устройството. С този модел Asus успяват да вдигнат летвата на своето майсторство с много добре изработените скосени ръбове по рамката.

asus-zenbook-3-3

Дисплей

12.5 инчовия дисплей на ZenBook 3 с резолюция 1920 x 1080 пиксела успява да привлече погледа и на най-капризните потребители. Цветовете на снимките и видеото са наситени и видими от всеки ъгъл. От компанията твърдят че той покрива 72% от NTSC цветовата гама. Рамката е много тънка, правейки го разливащ се по края на устройството. За защита от надраскване и допълнителна издръжливост се грижи Corning Gorilla Glass 4.

Технически характеристики

Разбира се едно толкова красиво устройство няма как да не впечатли и с параметри. За различните ценови конфигурации в сърцето на ZenBook може да видите Core i5 или Core i7 процесор, заедно с 4GB или 16GB РАМ памет. За още по-бързата работа в модела са предвидени 256GB SSD или 1TB SSD дискове. За охлаждането на системата е от компанията са разработили нов вентилатор висок едва три милиметра. Що се отнася до клавиатурата движението на клавишите е 0.8мм и предоставя приятно усещане при използването.

asus-zenbook-3-4

Батерия

Както при всички подобни модели въпросът с живота на батерията е ключов. Asus твърдят, че ZenBook 3 ще може да работи девет часа изцяло на батерия. Тя е оценена на 40 ват-часа, което не е никак малко. Благодарение на бързото зареждане през USB-C порта, батерията се зарежда до 60% само за 49 минути.

Заключение

Определено новаторството приложено в новия модел на Asus ще даде добри резултати. Само по себе си използването на процесор от Core i серията, вместо Core M серията, е сериозна стъпка напред. Прибавете към тази смес и невероятния дизайн и това се превръща в устройство, което трудно би могло да се пренебрегне.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей9
  • Хардуер10
  • Клавиатура и тъчпад10
  • Издръжливост на батерията10
  • 9.8

    Оценка