Microsoft пред завършек на сделката за LinkedIn

microsft-buys-linkedinСделката по закупуването на социалната мрежа, която е единодушно одобрена от борда на директорите и на двете компании, трябва да бъде завършена до края на текущата 2016г. Страните са се споразумели за цена на акция от 196 долара, в която влиза и печалбата на компанията от всяка една акция. От Microsoft побързаха да потушат всички страхове на потребителите, касаещи LinkedIn след закупуването, като подчертаха, че социалната мрежа ще запази своите отличителни черти, култура и независимост. Съобщението подчертава, че Jeff Weiner ще остане главен изпълнителен директор на LinkedIn и ще докладва дирекно на Satya Nadella, изпълнителен директор на Microsoft.

По думите на самия Nadella: “LinkedIn е изградила много добър бизнес, целящ свързване на професионалистите по света. Заедно може да ускорим разрастването на LinkedIn заедно с Microsoft Office 365 и Dynamics с цел подпомагане на всеки човек и организация на планетата”. В отговор за LinkedIn Jeff Weiner сподели: “Партньорството ни с Microsoft ще ни даде шанс да променим начина, по който работи света, също както променихме начина за свързване на хората със света на възможностите. За последните 13 години свързвахме професионалисти като допринасяхме за продуктивността и успехът им. Нямам търпение да поведа нашия екип към следващата глава от историята ни”.

В момента LinkedIn има над 430 милиона потребителя по целия свят, като има 19% повече потребители всяка година. Броят на обявите за работа в социалната мрежа се е удвоил през последната година и в момента има над 7 милиона активни обяви. Новото мобилно приложение също е голям успех със 60% от потребителите, които използват мрежата от своите мобилни устройства, което е 49% от прираста на компанията.