Ревю на Apple iOS 10

review-apple-ios-10-4С появата на новия iPhone 7, на бял свят е и новата операционна система на Apple – iOS 10. В предишните версии на iOS видяхме промяна в облика на иконите (iOS 7) и допълнителни промени (iOS 8 и 9). В тази версия от компанията залагат на подобренията, които не могат да се видят на повърхността. Това прилича на похвата при изработването на iPhone 7. По-точно тазгодишните промени правят системата по-удобна и лесна за използване. Много от потребителите на iOS са имали желание да имат възможност да правят неща, които не са присъщи за нея. Това се променя тази година.

Ново начало

В този момент надграждането към по-висока версия на iOS е станало рутина. Въпреки многото слухове за проблеми с устройствата през деня на представянето, изглежда повечето от тези проблеми са изгладени. Шансът да сте били попитани за новия ъпгред е много голям. Ако все още не сте се решили на стъпката може лесно да направите това чрез менюто за настройки.

review-apple-ios-10-3Екран при заключване

В iOS 10 екранът при заключен телефон вече има повече функции. Плъзвайки отляво ще доведе екранът с днешни известия, но този път е много по-гъвкав. Основно това е екранът, който се използва за бърз достъп до най-новите новини, наближаващи напомняния, времето и т.н. Разбира се има много приложения на Apple, но тук може да се използват и приложения от други разработчици, които ключват The New York Times, The Weather Channel и дори Google. При плъзване отдясно се активира камерата. Преди достъпът до нея беше леко усложнен. При телефоните с 3D Touch потребителите могат да работят с телефона дори без да напускат екрана за заключване.

Control Center

Ако плъзнете отдолу, където и да е в системата, ще активирате полезния Control Center. Вместо да изобразява всички функции на един екран, тук има две отделни страници. На първата се намират бързите връзки за WiFi, Bluetooth и т.н. заедно с бутони касаещи AirPlay,Mirroring, AirDrop и Night Shift. На втората страница е намират бутоните за медийни файлове – за започване и спиране, прескачане на файл в плейлиста и т.н.

review-apple-ios-10-1

Подобрения в Siri

Много от потребителите са намразили Siri, защото не може да разбере гласовите команди и функциите като цяло са намалени. В iOS 10 Apple са позволили и на други разработчици да внасят подобрения. Това донася много нови функции като записване на Uber и много други само с гласови команди. Все още има някои неточности, но Siri се развива в правилната насока.