Philips 55PUS8909C – извит 4K телевизор с Android

photoi30Philips 55PUS8909C бе представен на тазгодишното издание на IFA. Ще разгледаме продукта по-повърхностно. След официалното му  излизане ще можете да намерите по-подробно описание на този телевизор в раздела ни Ревюта.
Извитите телевизори са хитът на годината, но Philips са единствените, които ги комбинираха с операционната система Android.

Макар и със скромен размер от 55 инча, 55PUS8909C се откроява както със светлинните ефекти на Ambilight, запазена марка на Philips, така и с  осемте си милиона пиксела.

Както винаги при телевизорите на Philips, качеството на изработка е отлично, а дизайнът по нищо не отстъпва на конкуренцията. Най-забележимата  черта на 55PUS8909C е извитият екран и неговата поддръжка – визираме поставката. Тя го подкрепя в двата края, което може да звучи странно, но  всъщност е доста ефектно. В света на телевизорите всичко по-различно от общоприетото може да се окаже плюс и в случая е точно така.

Черната рамка е с дебелина едва 6мм отгоре и от двете страни, а ъглите и са заоблени. От долната страна имаме 12-милиметрова бронзова лента с  LED подсветка и логото на Philips. Доста добра визия като цяло.

Задната страна на телевизора не е толкова впечатляваща – черна и пластмасова, но си има своите плюсове. В центъра е разположен субуфер, който  придава по-голяма плътност на звука. Там са разположени и три ленти LED светлини, част от Ambilight системата на Philips.

PhilipsCurvedTVsRear

55PUS8909C може да е извит и с 4K резолюция, но именно светлинните ефекти привличат вниманието. Трите ленти на гърба събират общо 42  светодиода, които променят цветовете си според картината и създават едно красиво светлинно шоу.

Ambilight освен това е доста подходяща екстра за извит телевизор, тъй като е много по-вероятно той да бъде поставен в ъгъла на стаята, където  светлината ще има повече място за игра. Както винаги, ефектът може да се настройва според цвета на стените.

Philips в никакъв случай не оставят качеството на картината на второ място и 55PUS8909C е снабден с най-новите технологии. Освен с Perfect  Pixel Ultra HD Engine, обработващ картината, телевизорът разполага с 1000Hz Perfect Motion Rate Ultra за намаляване на размазването при  движения и процесор HexCore, достатъчно мощен за Android интерфейса.

Philips pic 8-580-9055PUS8909C възпроизвежда кристално ясно и гладко 4K резолюция, като можем да похвалим този телевизор с страхотните цветове на картината.  Извивката улавя известни отражения, но това не е особено забележимо.

Android интерфейсът е приятен и показва смарт приложения като Chrome browser, YouTube, Google Play Store и Spotify. Всички Android телевизори  на Philips поддържат “made for TV” игри, които могат да се свалят от магазина на Google.

Този телевизор блести с Ambilight и Android, макар приятно извитият дизайн и детайлната картина да впечатляват не по-малко.

С все по-голямото навлизане на Ultra HD 4K телевизорите, очакваме 55PUS8909C да се отвърдява на пазара все повече с подобни продукти от  извитата серия на Philips, където изглежда Ambilight най-после намери своето място.

Този телевизор на Philips е с интегрирана подръжка на технологията Spotify Connect, тя ще функционира и за игралните възможности на OnLive.

Да това е първия телевизор с операционна система Android. Той идва с весия 4.2 Jelly Bean. А паметта на телевизора е 1.6GB които можете да  използвате за съхранение на приложения и др. Това обаче не е максимума, можете да разшерите паметта използвайки USB флаш памет до 64GB.
Philips са поработили също така и върху контрола и управлението на телевизора. Дистанционото е доста приятно, като на гърба си има може би  най-използваната клавиатура за смартфони и др. устройства а именно QWERTY клавиатура. Чрез нея ще управлявате доста по-добре телевизора и  неговата система.

Като заключение ще добавим нашите впечатления с няколко думи.Това е един доста добър телевизор с приятен дизайн и приятна картина, с операционна система Android  4.2 Jelly Bean.photoi31