Какво да очакваме от Far Cry 4

Far-Cry-4

Far Cry 4 е една от най-очакваните игри тази година и с представянето на трейлъри и демо геймплей на тазгодишното изложение E3, Ubisoft успяха  да развълнуват геймърите. Far Cry 4 е много повече от игра, в която просто стреляте безцелно в продължение на часове. На всеки детайл са  посветени часове работа и отдалече си личи, че играта е заредена със страхотен екшън, разиграващ се в магическия Непал.

Точно така, действието се развива в Непал, а не в отдалечена част на Индия, както се смяташе по-рано. Главният герой също е непалец, а  историята в играта е забележително близка до политическите промени и случващото се в Непал през последните години. Дизайнерите пък са се  постарали да създадат едни от най-красивите нива, които ще ви оставят без дъх. Вероятно бихте могли просто да обикаляте в играта и да се  наслаждавате на невероятната красота, но не това прави Far Cry 4 толкова специална. Играта ще предложи още много неща, които нямаме търпение  да изпробваме през ноември. Его и някои от тях:

1. Far Cry 4 ви дава крила

Поздравления за екипа на играта за тази идея. Прелитането през Хималаите в крилат костюм е нещо, което мнозина биха искали да направят, но не  би им стискало. Във Far Cry 4 обаче можете да го направите и то докато избягвате вражески ракети и хеликоптери.

far-cry-4-fly

2. Животните са оръжие

Far Cry винаги е давала на играча възможност да използва местната фауна в своя полза и Far Cry 4 не прави изключение. По заснежените склонове  на Хималаите можете да видите снежни леопарди, якове и дори мечки. Те ще ви нападнат, ако се доближите прекалено до тях, но могат и да ви  помогнат. Играчът може да използва парчета месо, за да примамва дивите животни, които да нападат враговете му.

far-cry-animals

3. Страхотен арсенал

Кое е неразделна част от шутърите? Оръжията разбира се! Far Cry 4 ви дава внушителен арсенал, с който да се справите с терористите. Пушката  P416 се завръща от Far Cry 3, а новите попълнения включват картечницата A99, двуцевката D2 и арбалет. Най-интересното оръжие обаче е лъкът  Shangri-La, с който можете да забавите времето и относително лесно да направите хедшот от голямо разстояние. Това разбира се не е всичко и Far  Cry 4 ще предложи още много изненади.

far-cry-4-weapon

4. История

Създателите на Far Cry 4 са се постарали да ви запознаят с митологията на Непал. В играта ще откривате картини, които ще ви връщат хиляди  години в миналото, в тялото на митичния войн Калинанг, изпратен от краля да открие Шангри-Ла.

far-cry-4-nepal

5. Закрилник

Far Cry 4 вдига още повече нивото, като ви дава силата да командвате дух тигър. Закрилникът на Шангри-Ла ще ви защитава автоматично или ще  напада онези, които му посочите. Страхотно е да си имате помощник, нали?

far-cry-shangri-la

Far Cry 4 излиза за Windows и конзоли на 18 ноември 2014г.