Особеностите при ремонт на таблети

ремонт на таблетиТаблетът е устройство с характерна структура, предпочитано от голям брой потребители, тъй като успешно обединява функциите на преносим компютър и фотоапарат, а широкоинчовият сензорен дисплей е доста приятна възможност за сърфиране в интернет, четене, гледане на филми и играене на игри ( за целта се създават специални модели таблети).

Компактните им размери са една от основните причини за предпочитането на този тип устройства пред модерните преносими ноутбуци, нетбуци и ултрабуци, тъй като пренасянето му е възможно дори и в малка дамска чанта, а конструкцията позволява безпроблемна и удобна работа с документи, и сравнително бързо въвеждане на текст. Въпреки, че не могат да се похвалят с мобилната връзка на смартфоните, таблетите са търсен потребителски продукт и продажбите им поддържат устойчив висок ръст. Основните слаби места в структурата им са  сензорният екран и батерията.

Всяка механична повреда на корпуса е в състояние да смути работата им, а по-сериозен удар или счупване може да се отрази негативно и върху дънната платка. Повредата на таблет изисква компетентна намеса на специалист по ремонт на таблети, с достатъчно опит в поправката на различен модел устройства. Умелият сервизен инженер винаги успява да отстрани съществуващия проблем, и да удължи живота на мобилното устройство.

Квалифицираният сервиз за ремонт на таблети се отличава с екип от опитни професионалисти и предлага на клиентите си основен набор от задължителни услуги. Използването на оригинални резервни части при поправка е допълнителен плюс, а при някои модели таблети- необходимо изискване за успешен ремонт. Специалистите от нашия сервиз предлагат на клиентите ни всички посочени условия, и винаги връщат отлично функциониращ таблет на собственика му. Ние приемаме поръчки за всеки модел от най- предпочитаните таблети на Apple и Samsung.

Основни ремонтни дейности

Таблетите от ново поколение, които се закупуват най- масово, притежават няколко основни слаби страни в структурата си. Разбира се, конструкцията и устойчивостта им зависи изключително и от марката, но като цяло, собствениците на таблети прибягват до сервизни услуги по няколко причини:

  • Сензорен екран

Чувствителният екран заема цялата предна част на всеки таблет и е доста податлив на механични повреди, въпреки модерните предпазни материали като устойчиво сапфирено стъкло и Gorilla Glass покритие. Дисплеят на таблетите е изграден от сензорен панел (touch screen) и матрица, които се подменят заедно или поотделно, в зависимост от модела на устройството. Пукнатото и надраскано стъкло на екрана винаги е повод за свързване с специалист от сервиза ни за ремонт на таблети, който да извърши задълбочен преглед на устройството. Подмяната на touch screen или дисплей на скъпо устройство изисква оригинални резервни части и професионална техника за залепянето му. В противен случай, таблетът ви съвсем скоро отново ще има проблем с функционирането на сензорния екран.

  • Батерия

Батерията на почти всеки модел таблет се отличава с издръжливост и всяка промяна във функциите й е повод за смущение. Прекъсването при зареждане, самостоятелното рестартиране, пълната невъзможност за включване, или издуването на задния капак, са сигурни симптоми за повредена батерия. Ето защо падането, силният удар, драскотините по задния капак или намокрянето на устройството винаги са причина за посещение на квалифициран сервиз за ремонт на таблети.

  • Букса за зареждане

Механичните наранявания на таблета могат да повлияят сериозно върху буксата за зареждане. Разбитата и счупена букса изключва нормалното зареждане и практически, устройството ви става неизползваемо. Подмяната й се извършва след внимателно разглобяване на таблета, почистване и монтиране на новият компонент, с помощта на висококачествена техника, а крайната фаза е провеждане на тест за функционалност.

  • Високоговорители, микрофон, уеб камера  и допълнителни бутони

Компонентите, отговарящи за звука на таблета, дават ясни симптоми при повреда, а тя може да е резултат от редица причини- от механични повреди ( сериозно падане или силен натиск ) и намокряне, до окисляване на свързващите конектори, или софтуерен проблем. Подмяната се извършва единствено в работни условия, и с качествени резервни части.

Камерата може да пострада по същите причини, а начините за поправянето й е чрез прецизна подмяна на повредения компонент.

  • Подмяна на корпуса

Счупването, пукването или вдлъбнатините върху задния капак биха могли да въздействат върху дейността на таблета, и при наличие на дребни механични наранявания е по-добре да се подмени целия корпус.

  • Дънна платка

Неизправностите в някоя от микросхемите водят до смущения в работата на процесора, а това може да причини пълна блокировка на всички функции. В подобни ситуации обикновено се извършва подмяна на платката, заедно с подробен преглед на състоянието на електрическата верига и захранващите конектори. Ако проблема е причинен от окисляване, то трябва да се отстрани и да се постави нова системна платка.

GSMservice.bg e сервиз за ремонт на таблети и предлага изключително изгодни цени за услугите си, като се има предвид, че използва оригинални резервни части Apple и Samsung.