Кога може да ви се наложи да потърсите специализиран Леново сервиз?

Леново сервизАко сте горд собственик на смартфон или таблет с марка Lenovo, можете да бъдете сигурни, че сте инвестирали разумно парите си. Това са надеждни устройства с атрактивен дизайн, предоставящи огромно потребителско удоволствие, което съвсем не означава, че е напълно изключена вероятността да се появи софтуерен или хардуерен проблем. Това ще ви принуди да потърсите специализиран Леново сервиз.

Марката Lenovo подобри значително дизайна на своите смартфони, с което спечели още повече последователи на моделите от средния ценови клас. По правило, колкото повече хора използват конкретна електронна джаджа, толкова по-голямо става търсенето на сервиз, който да обслужва конкретния дивайс или в случая марка.

Кои са случаите, в които трябва да потърсите помощта на специалист

Докато софтуерните проблеми при смартфоните могат в голямата си част да се решат от всеки компютърно-грамотен индивид, то повредите по хардуера обезателно ще ви отведат в най-близкия Леново сервиз. Причините да поверите любимото си устройство в ръцете на професионалист са много и предимно свързани с неправилно боравене с устройството.

Проблемите, решавани ежедневно във всеки сервиз за мобилни телефони на марката са:

Счупен/напукан екран или панел

Телефоните стават все по-умни, поради което имаме нужда да бъдат постоянно в ръцете ни. Колкото повече ги държим в ръка, толкова по-вероятно е в даден момент да ги изпуснем, а това в повечето случаи води до счупване или напукване на екрана, а понякога и на целия панел.

Подмяната на екрана и Touch screen-а изискват не само задълбочени познания и професионални умения, но и специализирана техника. С тези неща разполагат във всеки Леново сервиз, затова не си играйте на домашен майстор, ако цените поне малко устройството. Намирането на оригинални резервни части е също трудна задача за непрофесионалист. Трябва да знаете, че евтините имитации, предлагани в мрежата няма да направят телефона ви функционален.

Намокряне

Фината електроника не обича водата, а това означава, че всяко по-сериозно намокряне или потапяне на смартфона ще ви отведе в най-близкия или реномиран сервиз, в който поправят и устройствата Lenovo. В зависимост от времето, в което апаратът е прекарал в контакт с течности, проблемът може да бъде лесно отстраним, както и невъзможен за отстраняване.

Реакцията на собствениците също може да усложни допълнително ситуацията. Опитите за подсушаване със сешоар са най-често допусканата от ползвателите грешка. Силната струя разнася водните капки и по този начин ги изпраща към фините компоненти, за които това може да бъде фатално. В тези случаи ремонтът ще възлиза на цената на нов апарат, а това означава, че повредата е фатална.

Повредени/неработещи портове

Умните мобилни устройства са нещо, без което не можем. Това означава, че ги използваме непрекъснато, което налага често зареждане на батерията, а това води до повреда на входа за зареждане. Ако се окаже, че батерията на телефона ви не може да се зареди, вероятно портът се нуждае от поправка или подмяна. Едва ли е нужно да ви казваме, че това може да се извърши бързо във всеки Леново сервиз. Същото е валидно и за входовете за слушалки.

Разкодиране на телефон

Телефоните, предлагани от мобилните оператори са много по-изгодни от тези, продаващи се в търговската мрежа, те обаче са винаги кодирани да работят единствено със SIM картите на конкретния телеком. Ако искате да разкъсате оковите и продължите да използвате смартфона, възползвайки се от изгодните условия на друг оператор, ще трябва да посетите най-близкия Леново сервиз, в който разкодирането фигурира като професионална услуга.