Huawei сервиз или самоук майстор?

Huawei сервизМарката Huawei набра сериозна скорост в последните години, предлагайки идеалното съотношение между качество и цена при всички свои устройства, в това число и при мобилните телефони. Като максимално изгодни за родния потребител, смарт устройствата на китайския производител са все по-масово използвани, а това води и до нарастване на търсенето на специализиран huawei сервиз.

Дали обаче потребителят, устремен към нискобюджетните решения е достатъчно дисциплиниран, за да потърси професионална помощ? В повечето случаи – не, поне не първоначално. В крайна сметка се стига и до посещение в сервиз, обслужващ устройствата на марката, но не и преди поне няколко самозвани специалиста да се опитат да извършат ремонта, което усложнява неколкократно поправката и повишава драстично цената ѝ.

Не опитвайте това у дома

Гледали сте безброй клипчета в Youtube как се подменя дисплей на смартфон на китайската марка и решавате, че можете да си спестите посещението в добър Huawei сервиз – груба грешка. Дори да не ви липсват смелост и сръчност, вероятността да допуснете милион грешки е много голяма. Винаги съществува риск да прекъснете кабел, да повредите спойка, да счупите платка, а да не говорим, че ви липсват напълно оригинални части и професионални инструменти.

Какъвто и да е проблемът с вашето умно устройство, не се опитвайте да го поправите сами у дома. Не се доверявайте и на хора, които твърдят, че могат да се справят, но нямат нужната квалификация. В крайна сметка, ремонтът на смартфоните Huawei не е твърде скъп, когато е извършен професионално. Добрите сервизи ще ви предоставят оригинални части, в някои случаи ще ви направят отстъпки и действат изключително бързо.

Кога е нужно да потърсите професионален сервиз Huawei?

Проблемите, които могат да ви отведат в най-близкия huawei сервиз включват както софтуерни дефекти, така и механични повреди по корпуса на устройството. И в двата случая се касае най-често за неправилни действия от страна на ползвателя, но има и случаи, в които става дума за фабричен дефект. При появата на фабричен дефект е редно да се обърнете към фирмен huawei сервиз или към търговеца/мобилния оператор, предоставил устройството.

Неволно причинените повреди на смартфоните Huawei могат да бъдат:

Софтуерни

Телефонът губи част от своите функции, не може да се стартира или показва напълно непонятни грешки – това означава, че е налице софтуерен проблем. Устройствата на марката работят с Android операционна система, при която възникват и най-много проблеми. Вероятно сте опитали да направите промени в OS, да използвате нелицензирани софтуерни продукти или системата е заразена с вирус. Във всеки специализиран huawei сервиз могат да преинсталират операционната система или да възстановят фабричния фирмуеър.

Хардуерни проблеми

Тук причините да потърсите добър сервиз на Huawei са много. Нужда от смяна на екран/тъч скрийн, клавиатура, лентов кабел, порт за слушалки или за зареждане – все дефекти, възникнали в процес на интензивно използване на устройството. Апаратите на китайската марка се славят като сравнително здрави и устойчиви на екстремна експлоатация, но дори техните компоненти понякога вдигат бялото знаме.

Ако телефонът ви е с пукнат или счупен дисплей, трудно ще можете да направите сами подмяната, така че всички функции на екрана да бъдат налични в последствие. По-вероятно е да нанесете много повече поражения, докато опитвате, а това ще увеличи неколкократно сметката, която ще ви връчат в специализирания huawei сервиз.