Оптимизация на операционната система чрез CCleaner

CCleaner-how-to1Получаваме доста молби за помощ гласящи “Компютъра ми е много бавен,как да го накарам да работи по-бързо”.
Да, това е статията в която ще ви покажем как да ускорите  работата на компютъра ви и да го накарате да заработи по-бързо.
Ще оптимизираме компютъра ви чрез програмата CCleaner.

Информация за програмата CCleaner:
Това е програма която изчиства времено записаните файлове и малките частици от други които вече не влияят по някакъв начин на работата ви, но влияят по-неблагоприятен начин на компютъра ви и създават големи проблеми.
Това е програма която има 2 версии платена и безплатна, в урока ще работим с безплатната версия на програмата. Ако желаете може да закупите и цялата програма.Това е една много малка и не натоварваща програма. Гъвкава е и зарежда за няколко секунди.
Освен че ще направи така че системата и компютъра ви да работят по-бързо, тази програма също така ще освободи значително голямо дисково пространство.
Даже много хора използват програмата само за освобождаване на дисково пространство. С тази малка но изключително ефективна програма ще прекратите огромното и необяснимо запълването на хард диска ви.

Нека да започнем почистването и оптимизирането на вашата операционна система.
Ще ви опишем всичко което трябва да се направи в няколко кратки и лесни стъпки.

1. Можете да изтеглите програмата от ОФИЦИАЛНА СТРАНИЦА на програмата или от ТУК
Ние ще инсталираме Free версията. Отдолу в графата на Free версията има изнесени връзки от които може да свалите програмата (Ако сте избрали да сваляте програмата от официалната страница). Изберете си една и сваляйте.
2. След като сте свалили програмата, отворете инсталационния файл.И още в началото ще видите меню с опции за избор на език. Изберете Български, той се намира по-доло
в менюто. Изберете него за да сте сигурни че се движите точно по нашите стъпки, разбира се ако знаете Английски можете да изберете него.
След като изберете език натискате “Напред” следващото меню ще ви попита дали искате да създавате пряк път и дали CCleaner да работят съвместно с кошчето ви, оставете ги както са така и натиснете “Напред” . Следващата стъпка ще ви пита дали искате да инсталирате Google Chrome като браузър, ако не желаете да инсталирате тази програма махнете отметката.
Натиснете “Инсталирай” и програмата ще започне инсталацията.
Това са стъпки за инсталация на версия 4.10.4570 при по следващи е възможно да има някакви леки изменения, но мисля че ще се справите и там, инсталацията не е сложна.
3. Стартирайте програмата. След като сте я отворили ще видите най в дясно 4 иконки, те за сега не ви трябват освен ако не търсите по-специфични почиствания.
CCleaner-how-toВ дясно от тези 4 иконки има възможности за почистване на компютъра. От там избирате какво искате тази програма да почисти. Моят съвет е да не добавяте нови зони за почистване ако не знаете точно какво маркирате. Оставете програмата както сте я отворили и просто натиснете бутона долу в дясно “Стартиране на почистването”.
Надяваме се да сме ви помогнали и да сме забързали вашия компютър поне с няколко процента.

Важно: Не забравяйте че тази програма трие файлове от вашия компютър. Преди да стартирате почистването се уверете че сте маркирали само тези зони които желаете да почистите и нямате важна информация която може да се засегне от програмата.

Очаквайте скоро по-подробна статия за цялата функционалност на програмата.