Как се вграждат субтитри във видео или филм

subtitles-in-movie5Всеки един от нас е имал нужда да вгради субтитри в даден файл. Дали, за да гледа някой филм на телефона си или с друга цел, няма значение. Процесът може да е доста  объркан. За това ние смятаме да дадем светлина по въпроса, как да си вградите субтитри в филм. Избрали сме една от най-добрите програми. Следвайте инструкциите и  ще имате най-доброто и качествено видео. Работата с тази програма е доста лесна, надяваме се да нямате проблеми с нея.

1.Поставете видео файла и субтитрите на едно място.

Те трябва да са в една папка и с едно и също име. Ако филма се казва Филм.avi, то субтитрите трябва да са  Филм.srt/sub/ssa.

2.Изтеглете TEncoder.

 

Има доста програми за конвертиране и енкодинг на видео. Тази програма обаче е една от най-добрите, и е доста популярна сред хората занимаващи  се с подобни дейности. Освен това е с отворен код и е безплатна. Програмата може да си я свалите от ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ. Инсталацията на програмата е лесна за изпълнение.

subtitles-in-movie6

3.Отворете видео файла в  TEncoder.

Това става от бутона Add File отгоре на програмата. Изберете филма или видеото, на който искате да сложите (вградите) субтитри.

4. Изберете опциите за конверсията.

Под списъка с файлове има няколко опции за настройка на процеса. Те трябва да се нагласят, ако имате специални нужди. Повечето  може да се оставят по подразбиране. Ако не искате да променяте нищо друго, може да поставите субтитрите.  Ако желаете да смените формата на видеото, може да избере  нов. Наличните формати са в падащото меню Video Codec.

5. Разрешете субтитрите.

В графата Other Option отбележете отметката Enabled Subtitles. Файлът със субтитрите трябва да е на същото място и с еднакво име. Ако не сте  го направили по горе, то сега е момента.

Ако искате по-високо качество на видеото, отбележете Do Two Pass Encoding. Това ще направи всичко два пъти, за по-добър  резултат. Става разбира се по-бавно но определено има разлика в качеството на картината.
subtitles-in-movie1
Започнете енкодинга. След като всички настройки са конфигурирани може да започнете. Проверете отново дали всичко е наред, за всеки случай. Ако е наред, натиснете  бутона Encode, за да започнете.

subtitles-in-movie2

Според настройките, бързината на компютъра или големината на видеото, това може да отнеме доста време. Започнете това, ако можете да  отделите нужното време. Колкото по-високо е качеството, толкова по-бавно ще стане.