Новите процесори на AMD ще са по-бързи и тихи от всякога

AMD-Wraith-0

AMD има репутацията на производител, който поставя производителността над температурите на работа на чиповете си, но с новите си предложения за 2016г. компанията цели да промени това. Голямото нововъведение е новият охладител наречен Wraith, който ще е като допълнение на най-известния процесор на AMD, а именно FX-8370. Wraith ще замени досегашния обикновен охладител в комплекта на процесора, без допълнително оскъпяване. Но въпреки големите си размери, AMD обещават охладителя да работи с практически недоловим шум, максимално 39 децибела, заради по-големия си вентилатор, който трябва да работи по-малко, за да задвижи въздуха. Имащ 24% повече охлаждаща повърхност и 34% повече изтласкван въздух, новият охладител е с класи над предшественика си. Помислено е и за външния вид на охладителя – за тези, които обичат да показват конфигурациите си, Wraith има и собствена подсветка.

Компанията представи и три нови попълнения към продуктите си за FM2+ сокета – високопроизводителния четириядрен Athlon X4 845 с честота 3.5-3.8GHz, без вградена видеокарта и работна мощност 65W; A10-7860K – четириядрен с работна честота 3.6-4.0GHz, снабден с осем графични ядра и работна мощност от 65W и двуядрения A6-7470K с честота 3.7-4.0GHz, четири графични ядра и мощност от 65W. И двата четириядрени модела ще са снабдени с червен, подобен на Wraith охладител, който ще им позволи да работят, както биха работили ако използваха 95W мощност.

Големите надежди на AMD са зад чипа A10, с изказването си, че той може да осигури онлайн игра изцяло на собствените си ресурси. Система захранена от този процесор и AMD A68H дънна платка, може да предложи около 45 fps на игра като DOTA 2 или да изуми със 79 fps на резолюция 1080р при League of Legends и това на цена от 150$ (около 270лв.). С тези предложения компанията ясно показва, че може да постигне ефективността на конкурентите си на по-ниска цена.