Нов уебсайт от Google ви помага при избора на Android смартфон

find-your-android-smartphone2

Android телефоните стават все повече, като всяка марка се стреми да произвежда все повече смартфони. Даже в последно време наблюдаваме нови смартфони с еднотипни дизайни като предшествениците си, единствено с промяна в хардуера. Избора на смартфон става все по-труден, особено ако имате големи изисквания за функциалнстта на телефона.

От Google решиха да създадат уеб сайт който ще ви помогне да изберете най-добрия и качествен телефон за вас, съобразяващ се с вашите изисквания.

Google разбира кой е перфектния за вас смартфон чрез задаването на въпроси. Като част от задаваните въпроси са:

За какво ще използвате смартфона си? Като може да изберете от следните категории: За снимки, разговори, играене на игри, чат, социални медии, слушане на музика, за сърфиране в интернет и др.
След като изберете желаната опция ще ви попита, по-колко пъти мислите да правите тази избрана функция на ден, или по-колко часа, в зависимост от избрания отговор.

Пример: Ако изберете че ви трябва Android телефон за разговори, следващия въпрос ще е, по-колко часа средно разговаряте на ден. Но ако изберете че новия ви смартфон трябва да е подходящ за текстови съобщения, следващия въпрос е, по-колко съобщения ще изпращате средно на ден.

След като изберете за какво трябва да е подходящ вашия Android смартфон, ще имате възможност да изберете още няколко силни страни на смартфона, като може да изберете примерно телефона ви да е подходящ за игри, слушане на музика и сърфиране в интернет едновременно. След като изберете, и сайта вече знае подходящите смартфони за вас ще ви се покаже зелен бутон с текст “SHOW ME PHONES”, натиснете го ако вече сте избрали за какво ви е необходим смартофна. Следващата стъпка е да изберете мобилна мрежа AT&T, Sprint, Verizon, T-Mobile, но ако не сте от САЩ изберете последната възможност за отговор “Choose later” (Избери по-късно). Има още няколко въпроса които ще ви бъдат зададени от уебсайта на Google.

Като цяло, колкото по-точни отговори давате за това какъв искате да е бъдещия ви телефон, толкова по-добри ще са резултатите.

Следващия екран вече е с избраните от Google, Android смартфони на базата на вашите изисквания. В горната част имате още 3 възможности които ще ви помогнат допълнително при избора на перфектния телефон. Първата опция е за избор на мрежа, за нея ви написахме по-горе, ако не сте от САЩ, не избирайте нищо. Следващата опция е за избор на големина на телефона, като имате възможност да изберете между следните размери: малък, среден или голям. Третата опция пък е една от най-важните, а именно цената, от тази опция ще може да изберете какъв да е ценовия клас на телефона. Възможностите между които ще избирате са: нисък ценови клас, среден или висок.

Уебсайт: Намери своя Android смартфон