BlackBerry е възможно да пуснат Android смартфон

blackberry-android-smartphone

От BlackBerry обмислят да използват операционна система Android за предстоящия си модел смартфон. Така BlackBerry ще се съсредоточи изцяло върху софтуера и хардуера на своя смартфон. Ние като потребители очакваме след като BlackBerry няма да имат грижата и отговорността за операционната система, да вложат усилията си в хардуера и софтуера на телефона, за да се получи едно качествено устройство.

Тази новина която обикаля интернет пространството не е без основание. На няколко пъти компанията забави и отложи излизането на новата си операционна система BlackBerry 10 OS, това се случи в началото на 2013 година. Компанията притежава около 1 процент от пазара на смартфони.

Плъзгащия телефон показан за кратко от разстояние на Световния мобилен конгрес се очаква да функционира с операционната система на Google Android.

Това ще е голяма крачка за BlackBerry но дали ще е напред или назад, ще разберем скоро. Компанията се е утвърдила на пазара с своята уникалност. Но един Android телефон в каталога на канадския производител ще спечели със сигурност нови фенове, но и вероятно ще загуби такива.