Android или Windows Phone? Коя операционна система е по-добра

android-or-windows1

Дали трябва да изберете Windows Phone или Android телефон? Няма еднозначен отговор.  Ние ще ви помогнем да направите своя избор. И двете операционни системи имат плюсове  и минуси. Сега ще сравним двете най-големи алтернативи на iOS.

Добрите страни на Android

Кои са добрите страни на Android? Това е най-популярната платформа в света. Тя  предлага много устройства в различни ценови класове. В Google Play можете да  намерите всяко едно приложение, от което имате нужда. Приложенията са над милион.  Android телефона е доста интуитивен и предоставя най-много възможности за  персонализация. Другите платформи не могат да се съревновават с него в този аспект.

Недостатъците на Android

Кои са недостатъците страни на Android? Наличието на много телефони не винаги е  положителна страна, макар че го отбелязахме като плюс. Закупуването на евтин Android  телефон, няма да задоволи нуждите ви, защото той няма да е съвместим с всичко. Не  всички приложения работят на всички телефони и на различните версии на системата.  Някои от приложенията за тази платформа не са използваеми, или по-точно приложението  няма да свърши тази работа която сте очаквали. Понякога и производителите ни  предлагат своите творения на сила. Друг недостатък е сигурността. Достъпът до Google  Play от страна на разработчиците е сравнително лесен. Няма гаранция, че  приложението, което теглите е безопасно.

Добрите страни на Windows Phone

Какви са добрите страни на Windows Phone? Операционната система се доближава повече  до преживяването на BlackBerry и iPhone. Главните производители на телефони с тази  система са Microsoft и Nokia, като те работят съвместно. На пазара може да намерите  както Nokia Lumia така и Microsoft Lumia. Софтуерът, така и хардуерът са тяхно дело.  Това допринася за повече сигурност. Операционната система е еднаква за всички  устройства. Тук различните ценови класове също са на лице, но при тях не е толкова  осезаема разликата между най-ниския клас телефон и най-високия.

Недостатъците на Windows Phone

Какви са недостатъците на Windows Phone? Телефоните с по-стара версия на платформата  от Windows 8, скоро няма да могат да се използват, заради несъвместимост с  приложенията. Той няма нищо общо с това при по-популярните платформи. Ще имате нужда  от време, за да свикнете.Друг недостатък е, че като цяло проектът работи в малък  мащаб. Приложенията са по-малко от тези на Android. В някои области липсват  достатъчно добри алтернативи. От страна на хардуера нямате толкова голям избор,  което е проблем за някой хора. Макар че ако всичко ти върви добре има ли значение  колко ядра ти е процесора, и какъв му е модела?

Заключение

Android е по-добра за хората, които се чувстват по-напреднали. Тя предлага  възможности за цялостна промяна на работата и външния си вид. По отношение на  инструментите и няма да усетите никаква липса. Ако не внимавате обаче, ще имате  проблеми. Windows Phone платформата е за по-консервативни хора. Хора, които не  обичат да правят трудни избори и да бърникат където не им е работа. За сметка на  това в момента тя е доста надеждна, макар и не толкова гъвкава. Но пък ако ви трябва  по бизнес насочен телефон може да се спрете и на смартфон с операционна система  Windows.