Ревю на MSI GT60 Dominator

MSI-GT60-Dominator1Това е лаптоп на производителя MSI, който предлага страхотен външен вид, мобилен е и в същото време е с много добър хардуер. Можете да разполагате с дисплей с резолюция от 1920 на 1080. Можете да се насладите и на графичната мощ на GeForce GT870.

Дизайн
Определено, както всяка  друга машина на MSI, GT60 Dominator предлага внушителен външен вид. Разполагаме с корпус направен от черен алуминий. Корпусът е опакован от малко пластмаса.
Виждаме няколко промени по вида отвътре. Някои от елементите са леко смалени за по-елегантен и компактен вид. Разполагаме с две нови „шахти“ за въздух, които са разположени до предната част на лаптопа. Дизайнът като цяло е с остри красиви черти,  но все пак този лаптоп ще се използва предимно от геймъри, а при този вид лаптопи това е стандарт.  Тъч пада пък не е по средата, а е изнесен малко в лявата част.

msi-gt60-dominator-review1

Дисплей
GT 60 Dominator е първата гейминг машина, която разполага с екран с 3К резолюция. Разполагате с матрица, която има резолюция от 1920 на 1080.
Екрана е 15,6 инча WQHD+ и определено може да разчитате на правилното и живо пресъздаване на цветовете. Ярките цветове са меки за окото подпомагащи за нетолкова голямото натоварване на очите, студените цветове пък изглеждат изненадващо живо.
По отношение на яркостта, определено екранът е доста осветен. Няма да имате проблеми както през светлите дни, така и през тъмните нощи. Можем да приравним светлината към средното за такъв тип лаптопи. Доволни сме.

Клавиатура
Лаптопът разполага с клавиатура в нормален размер и пад с цифри от страни. Подсветката, както дисплея, е достатъчно ярка, независимо от настройките си. Разстоянието между бутоните е добре премерено, а съпротивлението им е приятно. Определено подходяща клавиатура за дълги игрови сесии.
Клавиатурата разполага с няколко опции на персонализация. Това става благодарение на SteelSeries UI софтуер и опциите са доста. Можете да оцветявате различни зони в различни цветове. За всяко приложение може да избирате различен профил. Има и статистика, която отчита кои бутони са натискани най-често.

Графика при гейминг
Конфигурацията на MSI GT 60 разполага с гореспоменатата видеокарта а именно GeForce GT880 видео паметта е 8 гигабайта. Разполагаме и с вградено видео, което да се използва при липса на натоварване. Превключването става автоматично.
На игри като World of Warcraft при най-високи настройки, определено може да очаквате поне 100 кадъра в секунда. В зависимост от предпочитанията ви можете да достигнете и до 110. Като цяло лаптопа е на едно отлично ниво.
При по взискателните игри, като Metro: Last Light определено не може да играете добре на най-високи настройки. При игри от този тип на средни или ниски настройки обаче може да очаквате нужните 30-40-50-60 кадъра за достойна и приятна игра.

MSI-GT60-Dominator-review

Производителност
Процесорът на GT60 Dominator е Intel Core i7-4800MQ той разполага с четири ядра от които всяко ядро е по 2,7Ghz с възможност да се овърклокне автоматично до 3.7GHz при нужда. Оперативната му памет е 8 гигабайта. Без проблем ще се справяте с почти всичко. От браузър с няколко десетки раздели през обработка на видео и снимки до гейминг със стрийм на добри настройки.
Лаптопът зарежда операционна система Windows 8 за под 20 секунди, благодарение на своя SSD диск. Само за под минута ще можете да копирате и преместите информация с размер от 5 гигабайта. Прекрасно, нали?

Живот на батерията.
Батерията е 9-клетъчна и може да очаквате от нея над 5 часа работа.

Ценови клас на продукта: ВИСОК

Reviews

  • Дизайн8
  • Дисплей8
  • Хардуер7
  • Клавиатура и тъчпад7
  • Живот на батерията7
  • 7.4

    Оценка