Ревю на LG G3

LG-G3-Review-1Нека да започнем с това, че LG G3 е повече фаблет, от колкото телефон. Той е подходящ за хората, които обичат да правят всичко с телефона си.  Най-голямото му предимство е дисплеят, той е с QHD резолюция. Повярвайте, страхотен е. Освен това камерата на телефона ще ви изуми. Камерата  се справя отлично както при дневна светлина така и на по затъмнени участъци.Въпреки размерите си, телефонът е доста лек и не се усеща тежест и  по-голямо натоварване в ръката.

Интерфейс

LG-G3-InterfaceПървото нещо, което LG са променили в G3 от предходния модел G2 е интерфейсът.А именно интерфейсът бе една от най-големите критики към G2.  Подобрението в LG G3 oпределено е голямо. Иконите са претърпели голяма промяна и са с нов редизайн. Различните приложения разполага с различни  цветови схеми.

Определено LG показват с този модел че ще са една от водещите марки на пазара. Този интерфейс е доста по-флуиден и последователен. Това го  прави много приятелски настроен към всички нива на потребление, без значение дали това е поредният или първият ви смартфон.

 

Дисплей

LG-G3-display

Както споменахме по-горе, телефона разполага с голям дисплей.Големината на дисплея е 5.5 инча. Самия дисплей е LCD капацитивен тъчскрийн с QHD  резолюция и с 16 милиона цветови отенъка.Дисплея е с резолюция 1440 x 2560 пиксела. А гъстотата на пикселите за един инч е 530 ppi. Макар  големия си дисплей, LG са измислили перфектното решение как да направят телефон с голям дисплей но и в същото време телефона да не е много  по-голям от останалите. Това е постигнато чрез намаляне на рамките на самия телефон. Страничните рамките са почти незабележими, но все пак  телефона е с солидни размери и е препоръчително да го тествате преди да го закупите. Особено ако преминавате от малък смартфон към този модел,  може първоначалния ефект да е доста стресиращ. Дисплея е защитен с Gorilla Glass 3. Каквото и да изписваме, това е един прекрасен дисплей  радващ окото.

Дизайн

LG-G3-colors

Лъскавият пластмасов корпус на G2 го няма и на негово място виждаме красив и метален корпус. Телефона е много добре окомплектован. Определено  LG са уловили най-доброто от двата свята. Металната обвивка се чувства и изглежда доста класно и стилно, но в същото време са използвани и  някои други материали, които дават своите предимства.
Чувството да държиш телефона е доста странно (в добрия смисъл на думата). G3 изглежда като стилен бизнес продукт, а това че разполага и с  толкова красиви цветови варианти е един голям плюс. Този телефон се отличава от останалите модели на компанията. Освен това, тук вече  разполагаме с гръб, който можем да сваляме. Имаме пълен достъп до батерията, както и слот за карта памет. Това е голямо предимство.
Размерите на телефона са: 146.3мм и 74.6мм, а дебелината на телефона е 8.9 мм.Теглото на телефона е 149гр. В сравнение, по-стария модел а  именно LG G2 е с тегло 143гр. което прави разликата незначима. Телефона е с солиден размер и е препоръчително преди да го закупите да го  видите и тествате лично. Лично аз не съм с голяма ръка и употребата на този телефон трябваше да е задължително с две ръце.

Камера

LG-G3-CameraКамерата на телефона регистрира голям напредък. Тя е с 13 мегапиксела разделителна способност и регистрира подобрения, както в интерфейса си,  така и в технологията, която използва. Снимките които прави са на изключително добро ниво, резолюцията на снимките която достига е 4160 x 3120  пиксела. А за снимки на по затъмнени участъци подпомага отличната LED светкавица.
Камерата работи с автоматичен лазерен фокус. Той се бори за мигновени снимки и определено има разлика от по-старите продукти от тази серия. С  тази камера и бързия и фокус имате по-голям шанс да заснемете перфектния момент.  Лазерът изпраща инфрачервен сигнал и улавя информацията от  обикалящата среда. Това дава възможност за мигновена и чиста снимка, която камерата да заснеме.
Интерфейсът е доста опростен, в същото време без да губи функционалност. Налични са много ефекти и несъмнено можете да си отделите доста от  времето за разучаване на всички опции. Предната камера също е подобрена. Тя е 2,1-мегапикселова, с леща, която е с по-широк ъгъл, и която може  да улови доста по-голям обсег.

Производителност

LG-G3-hardwareLG G3 е телефон от висок клас, с който ще получите последните тенденции в хардуера. Освен грандиозният дисплей, телефонът разполага с процесор  Qualcomm Snapdragon 801 той е с четири ядра и тактова честота от 2,5 гигахерца за всяко ядро. Батерията е с капацитет от 3 000 мили ампер  часа. До момента на нашия пазар този телефон се предлага в два вида на големина на вградената памет, 16 GB и 32 GB, но тя може да нарасне до  128 GB чрез слота за карта с памет microSD. А РАМ паметта на телфона е 3 GB. Операционната система е Android v4.4.2 KitKat.Поддържа се NFC.  Dolby са се погрижили за озвучението, което е на едно много прилично ниво. Този телефон има още много с какво да ви изненада!
Докато тествахме този телефон, не забелязахме забавяне. Телефона се справи отлично с средни и големи натоварвания. А сърфорането и четенето от  интернет страници беше доста удобно заради големината и качеството на дисплея.

Ценови клас на продукта: Висок

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей10
  • Камера10
  • Хардуер9
  • Издръжливост на батерията8
  • 9.2

    Оценка