Ревю на Mortal Kombat X

mortal-kombat-x-review-1-min

Когато Mortal Combat X дебютира на компютърния пазар преди цели 23 години, играта беше посрещната от доста негативни мнения за  насилието в играта, както и за графичните фаталитита, които представляват техники чрез които вашия герой причинява нещо доста лошо  (брутално) на тялото на вашия противник. Въпреки това франчайзът придоби популярност и тази година се завърна с по-добра графика, а и  с доста повече насилие.

mortal-kombat-x-review-4-min

За първи път обаче играта предоставя нещо повече от просто битки на живот и смърт, като авторите на играта са  се постарали и са вградили една доста интересна история, която се предава с кратки филмчета, които се прекъсват когато играчът трябва  да поеме управлението на даден герой за да се бие. Представете си 5 часов кунг-фу филм, в който при всяка битка вие поемате контрола.  Резултата е по-впечатляващ отколкото можете да си представите.

Играта определено не изневерява на предшествениците си и запазва трудността на едно доста високо ниво, но ако сте начинаещ това не би  трябвало да ви притеснява, тъй като при всяка загуба играта автоматично намалява трудността за следващия рунд така че едва ли ще се  случва да зациклите на даден противник за дълго време. Разбира се, тази опция е възможно да бъде спряна, ако желаете битките ви да са  максимално трудни.

mortal-kombat-x-review-5-min

Основните копчета за управления са си същите, като има три вида техники – прости, които са доста лесни и стават с  натискането на няколко бутона. Същевременно по-дългите комбо техники са по-сложни за изпълнение, но пък по този начин удовлетворението  при успешното им изпълнение е доста по-голямо. И разбира се фаталити техниките, които изискват натискането на повече клавиши в  правилната комбинация, но при успех щетите върху вашия противник са по-големи. Графиката на играта е страхотна, което позволява да се  насладите на тези техники на едно доста високо ниво. Някога удряли ли сте някой в слабините толкова силно, че главата му да бъде  откъсната от тялото? Е, можете да изживеете това в Mortal Combat X.

Едно от най-силните страни на Mortal Combat X е разнообразието от различни герои, като всеки един герой има три дисциплини, от които  можете да избирате. Всяка една дисциплина коренно променя начина на игра на този персонаж, като това определено придава свежест на  поредицата, тъй като играта с един и същ герой става скучна и повтаряща се след време.

mortal-kombat-x-review-2-min

Всяка дисциплина си има и различни техники,  така че това утроява ходовоте и комбо атаките, които ще трябва да научите за да станете експерт с любимия ви боец. Също така от  авторите на играта загатнаха за допълнителни DLC, които да добавят допълнителни герои.

Нещо ново за поредицата е така наречения крипт режим. В него играете от първо лице, като тук можете да отключите специални фаталити  техники или различни аутфити. Самият режим представлява крипта, където се движите и отключвате “гробове” използвайки специална валута,  която се печели в битките. Също така на определено време се появяват специални сандъци на случайни места в криптата, като при тях  шансовете да спечелите по-добри неща е по-голяма.

Мултиплейър частта на играта също е разширена, като имате възможност да наблюдавате битки между други потребители, както и да си  пишете и разговаряте с играчи от целия свят. За съжаление при играене в онлайн режима може да се забележи малка разлика при тайминга  за комбо техниките, тъй като при определени ситуации играта има слаб лаг. Това не е толкова голям проблем и с опита се свиква, но все  пак е нещо, което може да ви обърка ако сте играли само сингъл плейър режима.

Определено Mortal Combat X не разочарова верните фенове на поредицата и е свеж полъх в позабравения в последно време fighting жанр.  Сигурни сме че играта би се харесала и на играчи които не обичат подобен жанр игри.