Как се спират или пускат ъпдейтите на Windows 8

За да включите или изключите автоматичните ъпдейти на Windows 8, трябва да:

1. Отворете контролния панел в режим icons/икони. От там трябва да намерите  просто иконката на Windows Update. Превключването към икони става от горния  десен ъгъл, където пише Category/Категория.

2. В лявата част на екрана ще видите връзка Change Settings/Промени  настройките. Сега гледайте към падащото меню Important updates/Важни  обновления

figura-1

3. За да включите ъпдейтите трябва да сте на опцията Install updates  automatically. Това автоматизира процеса по проверка, теглене и инсталиране  на всички обновления. Трябва да зададете период, през който да се задейства  механизма на работа. Може да настроите през какъв период, в колко часа и  дали да се събужда компютъра, за да го направи. Това става от връзката  maintenance window.

figura-2

4. За да се теглят всички ъпдейти, но да иска разрешение от вас дали да се  инсталират или не дадени ъпдейти, трябва да изберете:
Check for updates, but let me choose whether to install them. Така всички  обновления ще се запазват на компютъра ви, но вие ще трябва да решите кои да  се инсталират и кои не.

5. За да се проверява за ъпдейти автоматично, но да избирате кои да се  теглят и инсталират или не, трябва да изберете:

Check for updates but let me choose whether to download and install them.

Така винаги ще сте наясно какво е излязло като допълнение към платформата,  но ще решавате кое има място на компютъра ви и кое не. Така се пести  най-много място и все пак сте наясно с полезните ъпдейти, които може да  инсталирате.

6. За да изключите автоматичното обновяване на системата, просто трябва да  изберете опцията Never check for updates.

7. Ако ще си оставяте ъпдейтите пуснати двете тикчета отдолу е добре да са  отбелязани, за да може сегашните настройки да са налице и за всички останали  ъпдейти за продуктите на microsoft и и важните за операционната система  ъпдейти. Разбира се, ако нямате нужда от тези опции не поставяйте отметки.  Когато сте готови натиснете окей. Потвърдете операцията, чрез натискане на  Yes и при нужда въведете администраторската парола. Готови сте.