Ревю на Lily Camera – Дрон, който ви следва и снима

lily-camera-review-1

Селфитата вече станаха част от ежедневието ни, камерите от типа на GoPro,  които могат да заснемат HD клипове са достъпни за всички, докато за никой не  е тайна, че дроните стават все по-често използвани и достъпни и за нас,  обикновените хора. Нова джаджа, Lily, комбинира всичко това и резултатът е  един феноменален продукт – 1.25 килограмов дрон, който лети пред или над вас  и заснема всичките ви действия.

На официалния си сайт авторите са публикували доста интересно видео клипче,  което показва как действа устройството, официалното видео е публикувано по-долу в ревюто. Всичко, което трябва да направите за да започнете да заснемате ваше видео е  да го подхвърлите нагоре и то автоматично започва да ви снима, като издържа  във въздуха двайсетина минути. След това трябва да бъде зареден, което  отнема около два часа за пълно зареждане.

lily-camera-review-2

Компактният дрон дебютира днес, като е достъпен за предварителни поръчки на  цена от 499$, като устройството ще бъде официално пуснато в продажба през  Февруари 2016 на цена от 999$. Много добро впечатление прави самия дизайн на  продукта, като особено внимание е обърнато на часта, която ще ви снима и  точно там е изобразена усмихнато лице (очи с усмивка) като това не са просто  форми които могат да ви накарат единствено да се усмихнете, те имат и  предназначение. В устата се намира камерата, а два индикатора за батерията  са изобразени като очи.

Обикновено камерите на такива устройства се поставят допълнително, но в  случая на Lily създателите са решили да вградят камерата вътре в самото  устройство. Благодарение на това решение устройството е водоустойчиво и може  да снима под вода до 2 метра. Включително и солена вода, като при това има  малко по-специфични указания за почистване след употреба. Освен това  устройството може и да плува на повърхността на водата, като това е полезна  функция когато батерията на дрона се изтощи върху водна повърхност. Самата  камера е 12 мегапикселова и може да снима Full HD клипове с 60fps, или  slowmotion клипчета със 120 fps, което е повече от достатъчно за видео с  високо клипове.

Ако се чудите как устройството знае къде сте и ви снима непрекъснато, то  това става с една доста малка джаджа, която се използва като GPS и  устройството всъщност следи този приемник. Също така при първото пускане на  продукта камерата ви изучава за 30-60 секунди и след това ви запомня. Ако  решите да снимате някой друг, то на дрона ще му трябват също толкова време  за да го изучи, което позволява снимането на доста по-добро и ефектно видео.  Също така разполага и с вграден микрофон, т.е видео клиповете имат звук.  Това позволява и добавянето на няколко звукови команди, които да  приближат/отдалечат дрона от вас или пък да го накарат да направи пълен кръг  около вас.

lily-camera-review-3

Основен проблем на едно такова устройство е сигурността, тъй като то се  управлява автоматично. От авторите ни уверяват, че то е безопасно, като не  може да се движи с повече от 40 км/час и лети на не по-малко от три метра  над земята. Така няма никаква възможност да се блъсне в друг човек и да го  нарани. Също така устройството е програмирано да използва последните няколко  секунди батерия за да кацне плавно на земята и няма опасност да се удари в  друг човек. За съжаление, все още няма достатъчно добро софтуерно решение,  за да могат да се избегнат ударите в стена или други препятствия, така че  производителите на дрона съветват да го използвате само в открити  пространства.