Miranda IM 0.10.33

miranda-imMiranda IM е един от най-популярните и безплатни чат клиенти. Миранда предлага на потребителите си достъп до множество популярни чат програми, използвайки един клиент. Това е възможно поради множеството plugins (малки добавки към програмата, разширяващи функционалността и), поддържани от Miranda. Това би било полезно най-вече за тези от вас, на които им се налага да използват множество различни програми за чат едновременно (AIM, ICQ,mIRC и т.н.).

Най-големият плюс в полза на Miranda IM e лекотата й. Поради чистия интерфейс и липсата на особени екстри, основния клиент има изключително малки системни изисквания и е лесен за употреба. Това, разбира се, не означава, че няма възможност за персонализация. Множество от гореспоменатите плъгини ви позволяват да променяте не само интерфейса и звуците, а дори и самата функционалност на програмата. Именно в това се крие и тайната на успеха на Miranda IM – всеки разполага с инструментите да я превърне в чат клиента на мечтите си.

Miranda IM използва Open-Source лиценз, което я прави още по атрактивна за средностатистическия интернет потребител, търсещ начин да намали системното натоварване, предизвикано от множеството чат клиенти. Програмата поддържа следните протоколи – ICQ, AIM, Yahoo, Gadu-Gadu, Tien, Jabber и Netsend.

Лиценз: Безплатен (Open Source)