Малък робот за печат в движение от Zuta Labs

robo-printer1

Това е един страхотен малък преносим принтер. Първоначално като разбрах за него се зачудих, добре как нещо толкова малко ще ми принтира 1 2 страници с текст като не  може да ги обхване. Интересното при този робот за принтиране е че той се поставя върху самия празен лист, след като сте му задали какво да принтира, той започва да  се движи по листа и да печата зададените му от вас файлове. Този принтер ще работи както съвместно с компютри, така и с мобилни устройства.

robo-printer2

Това е един революционен продукт в областта на печатните устройства. Принтера може да печата на всякаква стандартна хартия. А самия принтер се захранва от батерии.  Вече сме виждали малки преносими принтери, но при тях хартията се поставяше в самото устройство и по този начин се извършваше печата. Тук вече нещата стоят по съвсем  различен начин.

robo-printer5

Създателя на този малък преносим принтер е компанията Zuta Labs. Този малък принтер ще струва около 180$. А идеята за изобретяването на подобен мини преносим принтер  е дошла на основателя на Zuta Labs Tuvia Elbaum, а самата идея му е дошла от постоянното движение, а когато му е трябвало нещо за принтиране е трябвало да се прибере  в своя дом или офис за да го стори. Чрез това устройство ще можете да печатате в движение, само с няколко натискания върху смартфона си. А дизайна на принтера е  стилен заоблен и нежен, като наподобява формата на капка. За да излезе този малък принтер на пазара Zuta Labs са кандидатсвали за финансова помощ в Kickstarter.

robo-printer4

Информация за принтера:

Големина на принтера: диаметър 10.2см.
Тегло: 350гр.
Скорост на печат: 1 страница на минута
Резолюция: 300 dpi
Максимален печат при едно пълно зареждане е 100 страници
Разполага с безжична връзка WiFi
Свързването с компютър или лаптоп става с помощта на USB кабел
Принтера работи съвместно с: Android, IOS, OS X, Windows

За да научите повече и да разберете как точно работи този малък преносим принтер от Zuta Labs, гледайте видеото: