Google Earth Pro вече е напълно безплатна

google-earth-pro-free1

Също като много други хора, има голяма вероятност вие също да сте изпробвали Google Earth от чисто любопитство, например за да разгледате квартала си или да се разходите в 3D версията на Париж. Едва ли обаче сте платили $400 (на година) за Pro версията.

Изглежда онези, които са го направили, са доста малко и Google са се отказали да гледат на Google Earth като на източник на приходи. Това е причината компанията вече да не иска $400 за Pro версията, а да я предлага напълно безплатно.

Пак ще имате нужда от ключ, за да получите допълнителните функции на програмата, но можете да си вземете такъв само с попълването на една бърза форма, за да попълните формата влезте ТУК. След това трябва само да си изтеглите програмата от ТУК, да я пуснете и да използвате имейла и ключа си.

Какво е различното в Google Earth Pro, която преди струваше цели $400 на година? Вече можете напълно безплатно да принтирате снимки с резолюция 4800х3200px, докато преди ограничението беше 1000х1000px; можете да вкарате хиляди адреси наведнъж, които да бъдат отбелязани на картата; можете да правите HD видео записи на екрана; можете да измервате разстояния, използвайки линии, полигони, кръгове и др.

С Google Earth Pro можете да извадите сателитни снимки на града си с ултра висока резолюция или да запишете видео полет над някоя забележителност.

Допълнителните екстри може да не са нещо, което би развълнувало повечето обикновени потребители, но е интересно да видим как един продукт, който първоначално е бил финансиран от ЦРУ, вече е напълно безплатен за всеки.