Ревю на Life is Strange Episode 2: Out of Time

life-is-strange-episode2-1

Сигурно си мислите, че ако имате възможност да връщате времето назад животът ви в гимназията щеше да бъде по-лесен? Щяхте да получавате само отлични оценки, да разберете дали дадено момиче или момче ви харесва и въобще да избягвате всякакви тинейджърски катастрофи. Ако обаче вярваме на Life is Strange, то определено нещата нямаше да бъдат толкова лесни.

Да не прибързваме обаче. Life is Strange Episode 2 е приключенска игра, където всяко ваше действие име различни последствия, които се вплитат в една доста интересна история. Макс, главната героиня на играта, е тинейджърка, която се прибира в родния си град за да се учи в престижна академия на изкуствата. Там тя открива, че може да връща времето назад, което поражда огромни въпроси, в търсене на отговори вие се впускате в един интересен свят пълен с загадки и прекрасни диалози.

life-is-strange-episode2-2
Епизод 2 започва от там, където завърши първата част. Макс трябва да разкрие тайната на своята способност и да открие начин да се справи с потенциална катастрофа, която се задава. В същото време тя ще трябва да се справя с трудностите в училище, като в тази част тя ще трябва да се справя с ежедневни случаи като употреба на наркотици и проблеми с акаунтите си в социалните мрежи.

life-is-strange-episode2-4
Самия геймплей е доста прост. Играта ви поставя в средата на различни сцени, където трябва да взаимодействате с NPC-та. Това взаимодействие става с избор на реплики от предоставените, като всеки ваш избор е важен за крайния успех (или неуспех). Например има сцена в коята вашия избор за това къде да поставите определена книга прави разликата между смъртта и живота на персонажа. Всичко това става още по-интересно когато се има предвид, че имате възможност да се върнете назад във времето и евентуално да промените избора си. Понякога ще ви се налага да се върнете и да изберете някой друг отговор или реплика от даден диалог, само за да откриете след малко, че резултата е още по-лош. Познатите ни кратки пъзели също не липсват, но това е нормално за подобен тип куест игра. За съжаление няма голямо разнообразие на пъзели, така че вероятността да ви станат скучни е голяма.

Графиката и аудиота на играта са на едно доста добро ниво и допринасят за цялостната атмосфера, но определено силата на играта е в самата история, както и персонажите около вас. Вие имате думата при почти всяко решение взето от главната героиня, даже вие решавате с какво ще се храни вашата героиня. По този начин създателите на играта са успели да създадат свят и персонажи, които са доста реалистични и определено стават близки на играча.

life-is-strange-episode2-3

Втората част от играта, която поне засега се очаква да е разделена на пет епизода по някакъв начин успява да надгради постигнатото в първата игра, като добавя и доста интересни моменти, като финалната част на историята определено е страхотна и си заслужава. Като цяло нещата които можем да споделим за тази втора част и за подобен тип игра са малко. Но играта си заслужава поне едно изиграване, а ако сте фен на подобен тип игри това е задължително.

Системни изисквания:

Операционна система: Windows 7 / Windows Vista
Процесор: Dual Core 2.0GHz или по-висок клас
RAM памет: 2GB
Видео карта: минимум NVIDIA или ATI с памет 512 MB
Свободно дисково пространство: 3GB