Lenovo Lemon X ще е името на съвместния смартфон на Motorola и Lenovo

lenovo-motorola-lemon-x-3Преди около месец стана ясно, че мобилното подразделение Lenovo Mobile ще престане да съществува, а Motorola — ще започне да отговаря за разработването, проектирането и производството на бъдещите устройства на двете компании. Едва ли обаче решението за това оптимизиране на структурата в мобилния бизнес е спонтанно — най-вероятно съвместната дейност на двете компании е вървяла през цялата година, тъй като вече можем да видим и първите плодове от ръководството на Motorola.

Според 9to5google, източникът на информационни течове @upleaks е публикувал в своя Twitter-профил снимка на устройството, което те наричат Lenovo Lemon X. И този смартфон изглежда е първата лястовичка от управлението на Motorola.

lenovo-motorola-lemon-x-1

На първо място, това загатва за метална конструкция на устройството с по-тъмни ивици за радио-антените, чрез които апарата приема сигнала в горната и долната част на смартфона — нещо много подобно съществува и в Nexus 6 и Moto X.

Също така, модулът на основната камера, светкавицата и четецът за пръстови отпечатъци са разположени на гърба на Lemon Х в специална декоративна овална вложка, която също е отличителен белег на новата линия от устройства Moto. Формата разбира се не се повтаря извивка по извивка, но има доста сходства.

Все пак, има някои основни разлики, които си струват чакането на отделната линия от устройства. По-специално, смартфонът има три сензорни бутона за взаимодействие с интерфейса, докато всички мото-устройства използват екранни бутони. Другата разлика е в дизайнът на предните решетки за високоговорителите, които според логото на задния капак, поддържат Dolby технологията.

Скенерът за пръстовите отпечатъци косвено намеква за това, че смартфонът работи под управлението на Android Marshmallow. И ако той наистина съществува, най-вероятно ще принадлежи към средния ценови сегмент. Повече информация за устройството обаче за съжаление към момента липсва.