Ревю на телевизор Philips 65PUS8901 AmbiLux

philips-65pus8901-ambilux-2

Сигурно сте забелязали, че съвременните модели смарт-телевизори си приличат страшно много що се отнася до дизайна. Екраните стават все по-големи, а рамките по-тънки. Компанията Philips като че ли най-ярко успява да се открои от конкурентите си в нишата. При дизайна и технологията на голяма част на новите широкоформатни телевизори се наблюдават някои специфични елементи, които обуславят определена индивидуалност. На тазгодишното издание на IFA холандският технологичен гигант представи ново допълнение към продуктовата си гама смарт-телевизори – поразителният 65-инчов 65PUS8901 Ambilux.

Дисплей

Големият 65-инчов (164 см) екран обещава всепоглъщащо телевизионно и гейминг приключение. При любителите на киното има голяма вероятност да отвикнат да посещават прожекции в кино салоните и летните театри, защото с такъв екран, излъчващ необикновена картина, гледането на филми в домашни условия изглежда изключително приятни.

philips-65pus8901-ambilux-1

4K Ultra HD дисплеят, базиран на LCD технология с LED осветление има резолюция 3840 x 2160 пиксела.

Иновативната система AmbiLux

Когато споменахме в началото за успешните опити на Philips да се отличат на пазара за смарт-телевизори, системата AmbiLux е точно този ключов фактор, който поставя холандската компания няколко крачки по-напред в конкурентната надпревара. AmbiLux е усъвършенствано продължение на напредналата технология Ambilight. Тя спокойно може да се нарече иновация, разработена от специалистите на Philips. Концепцията се основава на вградени девет пико проектора, които възпроизвеждат кадри с мултимедийно съдържание не само върху екрана, но излизат извън него.

philips-65pus8901-ambilux-3

В основата на Ambilight технологията лежи идеята да се възпроизвежда не само образ с високо качество, но и постигане на по-дълбока емоция от гледаното. Уникалният ефект се дължи на тези девет пико проектора. Те излъчват светлини, които разтеглят картината на стената. Образите и цветовете оживяват, излизат извън рамките на екрана и продължават по стената зад телевизора. За този ефект допринасят и специалните смарт крушки Philips Hue. Благодарение на тях се постига размиване на границите, където свършва панелът на телевизора, а основната картина остава ясна. Потребителят може да упражнява контрол над осветлението като отново целта е постигане на максимално удоволствие от гледането. Несъмнено желанието за повече кино ефект в домашни условия ще ви накара да изгледате всичките си любими филми отново. Още в първите минути ще усетите огромната разлика.

Други важни акценти

По-важните технически спецификации включват DTS колони, които могат да развият мощност 30W. Устройството се намира под управление на Android 5.1. с възможност за отворен достъп до най-популярните приложения на забавление на Google. Телевизорът разполага с 16 GB вградена памет, 4 броя HDMI 2.0 порта, 3 броя USB 3.0 порта. Желаещите да разширят капацитета на паметта винаги могат да свържат телевизора с външен хард диск посредством USB кабел. В комплекта влиза и дистанционно управление с QWERTY клавиатура, която помага за лесно навигиране на приложенията и телевизионните канали. Налична е и опция за разпознаване на гласа. В качеството си на смарт телевизор Philips 65PUS8901 AmbiLux поддържа и опцията за свързване и управление с други интелигентни устройства в дома.

Заключение

Компанията Philips от дълги години поддържа безупречен имидж що се отнася до производство на телевизори с първокласни възможности, поради което не би било грешно да се заключи, че новият 65PUS8901 AmbiLux ще бъде оценен подобаващо от критици и телевизионните ентусиасти. Предвид невероятните възможности и фантастична картина, такъв телевизор не само ще краси хола в дома ви, но и ще привлича вниманието като магнит. Дали заради филми, сериали, спорт, или игри, постоянно ще ви преследва желание да гледате нещо на 65-инчовия екран. Очаква се продажбите да стартират през последното тримесечие на 2015.