Прототипът на Qualcomm Snapdragon 820 беше сравнен с предшественика му

Нови течове от Китай разкриват не само превъзходството на най-новия прототип на Snapdragon 820 над Snapdragon 810, но и отразяват колко по-добър е той от предшественика си. Според други слухове пък, Qualcomm в момента прави всичко за да си върне един от основните клиенти на нейните флагмански процесори – Samsung.

qualcomm-snapdragon-820

В получената графика ясно се посочва: по-новият прототип на Snapdragon 820 е маркиран в червено и той във всички тестове превъзхожда предишният модел (в жълтата колона), а в някои от тях дори разликите са просто драматични. Актуалната в момента версия на Snapdragon 810 (зеления) – той още по-сериозно губи от разработвания процесор, което разбира се е логично. В редица тестове, разликата между получените резултати е повече от един и половина пъти.

Необходимо е също да се отбележи, че оценката на прототипа Qualcomm Snapdragon 820 в AnTuTu превишава 70,000 точки. Близки резултати е постигнала и предварителната версия на Samsung Galaxy S7, както се твърди и в неотдавна появил се слух. Според някои издания, това съвпадение може да означава, че: в телефона е използван именно Snapdragon 820 в този или по-нов вариант.

Всички слухове и предположения, базирани на тях, винаги трябва да се приемат като спекулации и да се отнасяме към тази информация с подозрение. Това обаче не отменя вероятността, че Samsung през следващата година все още има вероятност да не разчита само на фирмените процесори и отново да се върне към закупуването на чипове от Qualcomm. Тъй като, ако се вярва на по-рано изтеклите данни, корейците са се отказали от Snapdragon 810 само заради прегряването му.