Ревю на Lenovo IdeaPad Z710

lenovo-z710-review1

Lenovo IdeaPad Z710 е лаптоп от висок и среден клас на много добра цена.  Компанията предлага в повечето случаи лаптопи с добри характеристики на  по-ниска цена от конкуренцията. Производителността е задоволителна,  големината на дисплея също. Този лаптоп е подходящ както за стандартната  употреба, така и за настолна употреба и краткотрайни пътувания.

Дизайн

Lenovo IdeaPad Z710 разполага с дизайн, който отговаря на характеристиките  на всички лаптопи от серията IdeaPad. Корпусът, в по-голямата си част е от  пластмаса. Цветовете, които обхващат лаптопа са черен по долната част и  гърба на лаптопа. Горната част, в предната част която е най-забелижима и   лайсната на дисплея са в матово сребърен цвят.

lenovo-z710-review4lenovo-z710-review3
Лаптопът прави добро впечатление, като конструкцията му е стабилна и не се  откриват слаби места. Може би малко съпротивление при отварянето на капака  щеше да е добре. Сгъването и разгъването на лаптопа става една идея по-лесно  от колкото трябва. Капакът на лаптопа е доста стабилен и издържа на по-голям  и силен натиск. При прилагане на сила, той не се огъва, като се стига само  до разваляне на картината. Както казахме, малко повече съпротивление.  Капакът може лесно да се отвори с една ръка.

Клавиатура

В различните конфигурации клавиатурата може да е с подсветка и без  подсветка. Главните бутони са с размер 15 на 15 милиметра. Натискът и  съпротивлението им са леко затегнати. Дистанцията, която бутонът преминава  при натискане е средна. Има изразена точка за натиск. Като цяло харесваме  „щракването“ на бутоните. Добро чувство при писане, определено лаптопът би  задоволил хората, които пишат по цял ден.

Екран

Lenovo оборудва Lenovo IdeaPad Z710 с лъскав, 17,3-инчов екран, който е с  резолюция от 1600 на 900 пиксела. Налични са и конфигурации с Full HD  резолюция. Контрастът и яркостта позволяват на лаптопа да се ползва навън,  но лъскавостта изисква добро позициониране, за да няма дразнещи отражения.
Ъглите на виждане са стандартни и стабилни. Хоризонтално, лаптопът се  представя много добре и при правилна линия на гледане, екранът може да се  наблюдава от няколко човека. Вертикално, могат да се направят някои  забележки.

Производителност

Lenovo Ideapad Z710 това е лаптоп с сравнителен добри характеристики, като  17,3-инчов лаптоп, който да ползвате за всичко. Ежедневни задачи като работа  с офис пакет, Скайп, възпроизвеждане на видео и т.н., не са проблем. В някои  случай и геймингът, но стига да не са прекалено натоварващи игрите.

lenovo-z710-review2

Като  цяло за парите си получавате сравнително добро качество. В зависимост от  точната конфигурация вече, може да се определи възможността за обработка на  видео и гейминг. Производителността изключително много се подобрява при  използването на SSD диск.Процесорът е Intel Core i5-4200M, той е с 2-ядра а  работната му честота е 2.50 до 3.10 GHz. Лаптопът се предлага още с  процесори: Intel Core i7-4700MQ / Intel Core i7-4702MQ / Intel Core i3-4100M  / Intel Core i3-4000M.

Оперативната памет на лаптопа е 8ГБ, като в някои магазини имате възможност  да си доплатите директно за още +8ГБ RAM памет, а максималната памет която  може да поставите в лаптопа е именно 16ГБ. А изходите са стандартните, като  разполагате с 2 броя USB 3.0 и 2 броя USB 2.0, HDMI и VGA портове,  Bluetooth, WiFi 802.11 b/g/n и др.

Графична карта

Графичната мощ на този лаптоп може да се раздели на две. Разполагаме с  вградена видео карта на Intel, HD Graphics 4600, както и отделна такава,  GeForce GT 740M. Двете „ядра“ са предназначени за различни задачи. Чипът на  GeForce се грижи за апликациите с високи графични изисквания, като игри,  софтуер за обработка на видео и изображения и други натоварващи чипсета  програми. Вградената видео карта работи в други условия, където няма нужда  от графично натоварване, за да пести енергия и да осигури по-дълъг живот на  батерията. И двете поддържат DirectX 11. GeForce картата спада към средния  ценови клас. Базовата и честота е 980 мегахерца, като при турбо режим става  1058 мегахерца.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей8
  • Хардуер8
  • Клавиатура и тъчпад8
  • Издръжливост на батерията8
  • 8.2

    Оценка