Коя конзола е по-добра Playstation 4 или Xbox One

 

NextgenPricewar-582_size_blog_post

Двата титана на конзолите за видео игри. Xbox и Playstation от много години не успяват да разрешат спора си. Кой е по-добър? Има различни мнения относно това коя е по-добрата конзола. Сега ще ви предоставим малко информация, която да ви помогне да решите, коя конзола е по-добра за вас. Ще се спрем на двата най-нови модели.

Цена:

PlayStation 4 е по-евтин от Xbox One. Разликата не е малка – между 100 и 200 лева в зависимост от окомплектовката. Според това, какви и колко игри ще си купите, разликата може да стане по-голяма. Освен това при членските им услуги PS Plus е с 10 долара по-евтина и предлага много повече неща, без допълнителни плащания. Xbox Live Gold е задължителен, ако искате да използвате повече неща на конзолата си. Като медийна кутия обаче, Xbox One е с едни гърди напред. За сметка на това PS Plus предлага безплатен достъп до някои игри при покупка на платено членство.

Хардуер:

По отношение на хардуера не можем да кажем много. Той е почти идентичен. Playstation 4 взима лек превез с GDDR5 паметта спрямо DDR паметта на Xbox. Точни тестове не могат да се направят, за да се определи производителността. Те разполагат с различни архитектури и операционни системи. Единствено можем да изчакаме някоя много тежка игра, която да определи, коя от двете е по-мощна.

Контролери:

Те определено са много важни за добра игра. И двете конзоли разполагат със страхотни контролери за игра. Контролера на Xbox е малко по-кръгъл и с малко по-индивидуално отношение на бутоните. При 4-ката, нещата са идентични с Dualshock 3, но са оставени само добрите страни, а лошите са поправени. Предимството на Playstation джойстика е, че той е с по-добри стикове и седи по-удобно в ръцете. Той разполага с малък тъч пад в средата си и вграден говорител.

Игри:

И двете системи за нови и в двете няма кой знае колко игри. Добрите заглавия предстоят да се появят в следващите 1-2 години. По отношение на ексклузивните игри, всичко е до въпрос на вкус. По-популярните франчайзи като Call of Duty, Asassin’s Creed и Battlefield са налични и на двете. Всички предстоящи големи заглавия ще излязат и за двете конзоли.