Как да изберем принтер за дома или офиса

photoi25Разделили сме нещата които трябва да вземето под внимание при избора на принтер за дома или офиса си на няколко точки.

1. Научете какви операционна системи подържа принтера.
Разберете, принтера под кои системи би функционирал нормално. Има модели и марки които не подържат някои от операционните системи. И има вероятност да си закупите принтер който да не може да функционира пълноценно под вашата операционна система. За да избегнете това, в описанието на всеки продукт има информация за подържащите операционни системи, ако все пак няма подобна информация написана, попитайте.

2. За какво ще използвате принтера.

Ако желаете да принтирате и печатате само черно-бели документи на пръв поглед избора е ясен. Това е лазерен принтер. Той работи бързо и е перфектен за офиси. разбира се ако нямате нужда от други по-специални функции. Този избор се прави от хората може би защото при мастиленоструйните принтери има вероятност при по-дълго неизползване на принтера да засъхне поставеното мастило или да се увреди принтера. Но пък има и доста качествени мастиленоструени принтери и ако ще го използвате по често, няма да имате никакви проблеми. Искате нещо цветно за печат на снимки? Проучете мастиленоструйните принтери. Преценете дали ви трябва комбинирано устройство с скенер и копир към принтера.

3.Определете си бюджет.

Това е най-важното. Има много принтери, които ще ви харесат. Ако си имате бюджет, избора ще е по-лесен.

4. Какви функции да притежава вашия бъдещ принтер.

Разгледайте какви допълнителни възможности имат принтерите от вашия ценови клас. Ето и най-важните спецификации, които трябва да сравните:

Резолюция – това е сумата от точки, които машината принтира в квадратен инч. Нормална стойност е 1440 dpi. Ако ще печатате много графики, снимки, текстове за презентации, изберете принтер с по-голяма резолюция.

Разходи за работа – Сметнете сумите, които ще ви трябват за смяна на касетите с мастило и тонер касетите при лазерните принтери. Ако принтера ви е ниско бюджетен, но трябва да му сменяте често мастилото или тонер касетата, то той ще компенсира тази ниска цена много бързо.

Бързина – скоростта на печатане на страници в минута. Това е много важно според условията ви на работа.

Размер на хартията за печат – Това е много важно според вашата дейност. Ако ще използвате специфични размери хартия или специален материал за печатане, трябва да го споменете в магазина.

Качество на Снимки – Качеството на снимките е важно за цветните принтери. Ако ще си правите своя фото лаборатория, внимавайте какъв принтер си купувате. Проверете дали той може да печата с висока резолюция на фото хартия.

Ако искате да прехвърляте и пренасяте документите си по определен начин ще ви трябват опция за използване на карти памет и мемори стикове.

Свързаност – ако ще използвате машината в мрежа в офиса или дома си, това е много важно. Проверете дали връзката с интернет е безжична или с кабел. Някои принтери нямат подобни функции за свързване с интернет.

Обработка на изображения – Това може да изисква много мощ. Някои принтери са направени с много добър хардуер за такива цели. Някои принтери имат възможност за обработка на големи файлове и прилагане на някои корекции.

5.Вече трябва да сте свели избора си до няколко модела.

Първо потърсете в интернет ревюта и отзиви на тяхната работа. Ако желаете да се подсигурите допълнително, отидете в някои магазин за техника, където ще получите още допълнителна информация и ще ви посъветват кой модел ще е по-подходящ за вашите нужди.

Надяваме се да сме ви помогнали при избора на принтер за дома или офиса.