Как се кирилизира Windows XP

windows-xp-cyrillicМоже би много от вас могат да се справят с кирилизацията на Windows XP, но чрез използването на Flextype. Тази програма се инсталира за секунди, но прави много  неприятни неща със системата. Възможно е в някои програми да повреди кирилицата. При субтитрите е възможно да се появи същото.
Ето правилният и по-добър начин за кирилизиране на Windows XP

1. Свалете саморазархивирващият се файл от ТУК

Отворете го и изберете, къде да се разархивира съдържанието му. Натиснете бутона Install и изчакайте процеса на зареждане. След това трябва да отидем в избраната  папка.

2.Инсталирайте кирилската подредба.

След като сте отишли в дадената папка, ще видите три файла. Това са BgKYBSXP.inf, KBDBD.DLL, kbdBF.dll. Трябва да натиснете с  десния бутон на мишката върху BgKYBSXP.inf и изберете опцията Install от появилото се меню. Кирилицата ви вече е инсталирана в системата на Windows XP. Сега следва  да направите някои настройки, които ще я изкарат в менюто за избор на език. Това става от контролния панел.

windows-xp-cyrillic1

3. Отворете Контролния Панел.

Това става от Старт менюто, бутон Settings -> Control Panel и накрая трябва да отидете в Regional and Language Options. След като се  отвори прозорец, трябва да влезете в раздел Languages.  Под изречението Text services and input languages трябва да има бутон Details. Натиснете го.  В този раздел  ще видите английската клавиатура, която е по подразбиране. Следва да добавим така желаната фонетична кирилска клавиатура. Натиснете бутона Add от ляво.
windows-xp-cyrillic2
4. В първото поле трябва да изберете Bulgarian, а във второто Bulgarian (Phonetic). Потвърдете с бутона окей. След това запаметете отново предходните менюта с  Apply/Ok. Щом това е готово, вече сте свободни да използвате български език. Превключването между различните езици за писане става с комбинацията от клавишите Alt и  Shift или ръчно чрез мишката. В списъка ще намерите добавените от вас езици, ако използвате за смяна мишката. Ако ще ги сменяте с комбинацията Alt и Shift езиците ще  се сменят един след друг, според подредбата им.