Как се кирилизира Windows 7

  windows-7-bgWindows 7 e първата стъпка на Microsoft към по-приятелски интерфейс. Те са се опитали да поберат максимален брой настройки, които да се  усаществяват само чрез няколко клика. В случая, настройката, която искаме да направим е с цел кирилизиране на операционна система Windows 7. Няма нужда от допълнителен софтуер.  Единственото, което ви трябва са няколко минути. Ето така се променя езика в Windows 7.
1.Отидете в Контролният панел на системата. Това може да го направите като отворите старт менюто и отворите прекия път на Контролния панел.
Там ще намерите, връзка наречена Region and Language (Регион и език). Ако тя липсва, трябва да превключите на режим Small Icons. Мястото за  това е показано на снимката.windows7-bg1

2. Отидете в раздел Administrative. Вторият раздел е наречен Language for non-Unicode programs. Кликнете Change System Locale и намерете  Българския език. Той както винаги е означен като Bulgarian (Bulgaria) и натиснете “OK”.

Ако нямате опцията за избор на Български, ще се наложи да изтеглите ъпдейтите на операционната система за да се добави езика. Това става по следния начин. Влизате отново в Контролния панел и отваряте този път Windows Update, след което сваляте желания от вас език. Разбира се ще трябва да имате пуснат интернет. Можете да инсталирате както всички налични подобрения, така и само езика.

3. Рестартирайте компютъра си. Операционната система сама ще ви подкани да го направите. Тази стъпка е задължителна.
4.Сменете начина на писане. Кирилицата ви е вече готова. Сега трябва да изберем желаната клавиатурна подредба. Отидете в същите настройки на  езика. Този път работим в раздел Keyboards and Languages (Клавиатура и езици). Натиснете  Change Keyboards.. (Смяна на клавиатурите..) Трябва  да се появи прозореца по-долу.

windows7-bg2

5.Изберете коя подредба да използвате. Тук по подразбиране има четири. Никоя от тях не е от най-използваните. Възможно е те да не се появят,  но процеса е един и същ. Натиснете бутона Add (Добавяне). В новия прозорец трябва да отидете надолу до Bulgarian (Bulgaria).  Появява се  списък с българските клавиатури. Най-вероятно харесвате фонетичната подредба на кирилската клавиатура в XP/Vista. Тя е наречена Phonetic  Traditional и е най-доброто според нас. Ако желаете може да си оставите и BDS клавиатурата. Щом сте готови натиснете OK и Apply.

Насладете се на родния си език. Радвайте се, че вече знаете как се кирилизира Windows 7. Доста често ще ви се налага да го правите. В работния  процес оправихме и проблема с маймуницата в субтитрите. Те трябва да се изобразяват правилно. Писането също няма да е проблем.