Как се прави GIF анимация от видео

video-to-gif1Има много причини, поради които да желаете да извадите GIF анимация от видео файл. По този начин, можете да качите някакъв откъс от видео на  всеки един сайт, без да излъчвате видеото. Освен това от скоро са популярни различните платформи за споделяне на gif анимации. Всички правят  такива. Е сега ще ви покажем, как и вие да си направите GIF файл от видео.

1. Изтеглете и инсталирайте програмата LICEcap. Тя е безплатна и много лесна за използване. Тя записва, това което желаете от екрана и го  запазва в gif файл. За да посетите разгледате и свалите програмата посетете  Официалната страница

2. Сега отворете видеото, от което ще изрязваме откъс. То може да е в YouTube или на компютъра. Няма значение. Оразмерете прозореца така, че  да сте доволни от размера. Отидете там, от където ще започва картинката и паузирайте клипа.

3. Стартирайте LICEcap и подгответе работното си място. След като се пусне програмата, преоразмерете прозореца за записване, така че да пасне  на видеото. Трябва да решите и колко ще е фрейм рейт-а на видеото. 12 е добра стойност, улавя добре и по-бързите движения. Все пак, ако GIF  файлът стане прекалено голям, компютъра няма да го възпроизвежда гладко.

VideotoGIF-licecap
4. Запишете видеото в GIF. Имайте в предвид, че програмата не предлага обработка на готовия файл. Трябва да нагласите всичко перфектно, за да  не се налага да го правите отново.

След като сте нагласили прозореца, натиснете Record. Сега ще трябва да въведете желаното име и къде да се запази файлът. Има още няколко  опции, но по-добре ги оставете така, ако не знаете за какво служат.  След натискането на Save, записът ще започне след 3 секунди. След  натискането на бутонът Play, видеото тръгва след една секундa. Това ще рече, че имате 2 секунди да пуснете видеото. Първите няколко пъти може  да не се получи, но след това ще  нацелите ритъма. Когато стигнете крайната точка, натиснете Stop в прозореца на LICEcap.

5. Насладете се на резултата. Отидете на мястото, което зададохте по-горе и готовият файл е на лице. Можете да го споделяте в Интернет и да  покажете творението си на всички.