Как се инсталира Android OS на компютър

computer-android1

1. Изтеглете Genymotion

Първото нещо, което трябва да направите е да се регистрирате в сайта на програмата. Той е www.genymotion.com Натиснете на  sign up и направете безплатния си акаунт.  Ще получите имейл. Отворете линка който се намира вътре в изпратеното писмо, за да  активирате акаунта си. Вече можете да изтеглите програмата. Може да бъдете попитани за вписване. Напишете данните си и влезте в  сайта. Изтеглете софтуера Windows 32/64 bits (with VirtualBox). Размерът на инсталационния файл е около 110 мегабайта.

2. Инсталирайте софтуера

Отворете изтегления инсталационен файл за да стартирате процеса на инсталация. След започване на процедурата по инсталиране може  да ви попита дали давате администраторски права на програмата. Натиснете Yes. От този момент насам всичко е като при всички  останали. Единствената особеност е, че трябва да гледате за прозореца, в който ще ви се предложи VirtualBox. Инсталирайте и нея.  Тя е нужна за инсталирането на Android. Интернета ви може да спре докато премине инсталацията на виртуалната мрежова карта.
Щом VirtualBox е инсталирана, вие сте готови да подкарате Android  на компютъра си.

3. Виртуализирайте Android

Пуснете Genymotion, ако бъдете попитани дали да се създаде виртуално устройство натиснете Yes. След като сте готови, трябва да  впишете данните от акаунта, който създадохте в първата стъпка. След като програмата удостовери влизането в системата можете да  започнете.
computer-android-fig1
Genymotion е доста различна от останалите инструменти за емулация и виртуализация на Android. Вместо да ви даде възможността да  работите с обща версия на Android, вие можете да си изберете виртуална версия на специфичен таблет или телефон.
Има заредени доста готови РОМ-ове, от които да избирате. Някои от тях са точни модели като Nexus 7. Други са по-общи, като  таблет с определена резолюция и определен размер на дисплея. Разгледайте ги и щом изберете, натиснете Add и Next.
computer-android-fig2
След като Android се изтегли, натиснете Next. След това въведете име на вашата инсталация и натиснете Create.

След като виртуализирате определено устройство, няма нужда да правите никакви настройки във VirtualBox. Натиснете Finish.  Изберете устройство от списъка и натиснете Play. .
След като вашият виртуален Android е готов за работа ще видите прозорец за начални настройки. Точно както при пускането на нов  телефон или таблет. За добре дошли ще премините през опции за свързване с Google акаунт. Ще трябва да настроите дата, час и  място.

Ако сте конфигурирали същия Google акаунт, който ползвате на реално Android устройство е възможно да получите дубликат на  истинският си телефон или таблет. Може да използвате GenyMotion за тестване на нови приложения или каквото пожелаете.
computer-android-fig3
Това е и прекрасен начин да изпробвате Android, ако не сте имали възможност. Това е най-подходящия начин да покажете на някой  как работи операционната система. След това, той сам ще реши дали да си купи такова устройство. Няма значение, за какво  използвате Genymotion. Възможностите са много. Определено това е най-лесният начин да използвате Android на Windows, Linux и Mac  OS X.  Всички други методи изискват повече стъпки за конфигурация и не винаги работят.