Как да свържем Bluetooth говорител към лаптоп

how-to-connect-bluetooth-speakerС увеличаването на потреблението на все по малки по размер лаптопи всеки потребител изисква от своя модел да има повече и повече екстри. Колкото и множество екстри да има даден модел обаче, на много предложения звукът, който бива възпроизведен от говорителите му, не е на ниво. За щастие всеки от тях има вградена функцията за безжично свързване с периферни устройства чрез Bluetooth, заедно с това на пазара има не малко модели безжични говорители поддържащи същата функция. В този урок ще Ви покажем как да подходите при свързването на устройствата.

Връзка с Bluetooth говорител в Windows 10

1. Отворете приложението за настройки в Windows 10 и изберете устройства. Трябва да уточним, че става въпрос за новото приложение, представено в Windows 8, а не за подобрения контролен панел.
2. В менюто за устройства изберете Bluetooth менюто, намиращо се отляво на екрана и го активирайте, ако вече не е.
3. Включете своя говорител и го поставете в режим на свързване. Начинът за активиране на този режим е различен при всички производители, затова е нужно да се консултирате с наръчника на вашия Bluetooth говорител.
4. След като говорителя е поставен в свързващ режим се върнете в Bluetooth менюто на компютъра/лаптопа и изчакайте устройството да се появи в списъка с устройства, позволяващи свързване.
5. Изберете свързване. В зависимост от вашия говорител може да е нужно въвеждането на код, за да завършите успешно свързването.
6. След като операцията завърши успешно, звуците на Windows 10 трябва да се препращат към Bluetooth говорителя.

Стъпки за отстраняване на проблем

В случай, че никакви звуци не се възпроизвеждат е нужно да направите новото устройство да работи по подразбиране.
1. Изберете с десен клик на мишката аудио колоната, намираща се до часовника.
2. След това изберете раздела за възпроизвеждане по подразбиране.
3. От списъка изберете говорителя и го задайте посредством бутона в долната част на прозореца.
4. Разбира се проверете и нивата на звука на говорителя.