Как да използваме Google Duo

how-to-us-google-duoНаскоро Google показа своето ново приложение, наречено Duo, с което смята да се конкурира с Facetime, Skype, Facebook Messenger, Viber и още много други. За разлика от Facetime на Apple, което позволява да си комуникират само iOS и Mac устройства, Google Duo се опитва да достави подобни функции както за iOS, така и за андроид. В този урок ще Ви покажем как да използвате новото приложение на компанията и с какво Duo изпъква пред останалите.

Защо да използваме Google Duo?

Вярно е, че може да се провеждат безплатни видео разговори чрез Hangouts, но Google Duo е оптимизирана и опростена услуга, която използва вашия телефонен номер, вместо Gmail адрес като база за акаунта Ви. От компанията добават, че услугата е криптирана и обажданията Ви ще останат лични. Може би най-необичайната добавка на Duo е Knock Knock, която дава възможност на човека, на който се обаждате, да види видео от вас преди да Ви отговори. Въпреки че може да доведе до многобройни нежелани заснети моменти в случай се забравите за тази добавка, тя дава и възможност за подсигуряване на самоличността на хората, на които се обаждате.

Как да изтеглим Google Duo

В зависимост от платформата, която използва вашето устройство, ще е нужно да посетите Apple App Store или Google Play Store за изтеглянето. Щом го стартирате за пръв път ще бъдете помолени да въведете своя телефонен номер. Това ще генерира съобщение с код, за да потвърдите своята самоличност.

Как да използваме Google Duo

1. Щом активирате приложението ще видите себе си на дисплея заедно с голям бутон Video Call в долната част на екрана. Другият възможен бутон са трите точки в горния десен ъгъл, което позволява достъпа до менюто с настройките. Тук има малко неща, които може да промените. Те включват активирането или не на Knock Knock, намалянето на мобилния трафик, опция за премахване на телефонния номер, както и списък с блокирани номера.

2. Провеждането на разговор се свежда до натискането на бутона за обаждане и избор на някой от контактите Ви. Всеки, който използва Duo, ще бъде показан най-отгоре в списъка, а за останалите ще имате възможност за покана за присъединяване към Duo.

3. Щом започнете разговор има няколко достъпни опции. В долния ляв ъгъл ще видите себе си. При натискане на това изображение позициите на екрана ще се сменят като вашият събеседник ще бъде показван в малко кръгче отново вляво. Бутонът за прекратяване на разговора се намира в средата на екрана. Има и опция за промяна на използваната камера, както и за заглушаване на микрофона Ви.

От Google са се постарали да направят всичко изчистено и опростено, което значи повече обаждания и по-малко излишни бутони и действия от ваша страна.