Ревю на телефон LG V20

review-lg-v20-1Сред многобройните телефони налични в момента на пазара, стремящи се да имат най-добрите характеристики и да впечатлят с уникален дизайн, една серия грабва ентусиастите и потребителите, които искат да имат наистина отличаващо се устройство. Става дума именно за LG. С предходния модел LG V10, който беше единствения с два екрана, три камери и много други невероятни качества, компанията завладя един определен кръг хора. Но това е преди да се появи LG V20. Ще ощастливим много потребители като кажем, че и този модел е много амбициозен и се цели в първото място в сърцата на всеки докоснал се до него.

Дизайн

Погледнат отдалеч LG V20 не е много различен от последните модели Android телефони. Но, както запалените по техниката знаят, малките детайли карат дадено устройство да изпъкне. LG V20 е изграден по военен стандарт за издръжливост, както и заден капак, който се премахва и има приятен вид и усещане в ръката. В този модел LG са комбинирали четеца на отпечатъци с бутона за включване и изключване, като той е на лесно достижимо място на корпуса и завидна бързина на действие. На горната страна на LG V20 се намират два микрофона, способни за долавяне на 24 битово аудио на честота 48kHz, което завидна добавка за всеки, който изисква кристален звук при разговор. Отдолу се намират 3.5мм жак заедно с USB-C порт и говорителя на устройството.

Дисплей

Дисплеите, които са поставени в LG V20, са с невероятно качество и общ размер 5.9 инча. За защитата им се грижи Gorilla Glass 4, а резолюцията на главния е 2,560 x 1,400 (QHD) с 515 ppi. Що се отнася до по-малкия дисплей – големината му е 2,1 инча и също покрива висок стандарт на изобразяване. За незапознатите – главният дисплей работи по подразбиране, а вторият е запазен за известия и допълнителна информация като часа и датата. Подобренията по него не са големи, но са добре дошли – по-висока осветеност и възможност за четене на дълги редове информация.

review-lg-v20-4

Характеристики

За задвижването на LG V20 отговаря Snapdragon 820 заедно с Adreno 530 за графичната задача. Поставените 4GB РАМ подсигуряват дълго телефона да бъде актуален, като дават достатъчно гладка работа и съхранение на много приложения. Още добри новини са добавената поддръжка на Vulkan API, която ще съдейства за добавянето на графични елементи с качество на конзола. Вграденото оперативно място е 64GB с възможност за добавяне на microSD карти. За връзка телефона има Bluetooth v4.2, NFC и USB Type-C.

Батерия

LG V20 има 3,200mAh батерия, която е малко по-голяма от тази, намираща се в LG G4. Добавяйки и Doze режима в Android Nougat този телефон може да издържи много време без зареждане. Според LG, V20 ще може да се използва 20% повече време в сравнение с предшественика си. Добавена е и QuickCharge 3.0 поддръжка, с което LG V20 може да се зареди за няколко минути.

review-lg-v20-3

Камера

Главната камера е 16MP с апертура F1.8, но сега е допълнена от втора 8MP с апертура F2.4, чиято цел е да заснема 135 градусови снимки. Предната камера е 5MP с невероятната F1.9 апертура. Тя е способна на заснемане на нормални и широкоъгълни (120 градуса) снимки. Що се отнася до видео производителността LG V20 може да заснема 4К и 1080р видео. Добавена е и Steady Record 2.0 функцията за стабилизиране на заснеманите снимки и видео.

Заключение

LG V20 е телефон с размери на фаблет и амбициозни възможности, както беше предшественика му. Още веднъж най-стойностните качества са далеч от еднообразните съперници – уникална система от две камери, сменяема батерия и Android Nougat.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията10
  • 10

    Оценка