Как да изберем подходящата за нас видеокамера

how-bye-camera1

Видеокамерите са нещо много полезно в днешно време. Налични са много модели на различни цени. Изборът е  труден.  Сега ще ви обясним няколко неща, които трябва да следите при избора си.
Визьор на нивото на очите: електронен визьор би бил полезен за заснемане, когато не можете да видите добре  екрана. Това се случва често при директна слънчева светлина. Ако сте свикнали да заснемате с камера на нивото  на окото си, то това е задължителен прибор. Някои хора намират камерата за по-стабилна когато използват  подходящ и удобен за тях визьор. Визьорите обикновено са налични при по-скъпите модели камери.
Жак за слушалки: слушалките може да са много полезни, ако снимате в шумна среда. Това е единственият начин да  чуете какво микрофона ви събира като звук.
Жак за микрофон: ако планирате да заснемате хора, които говорят, то ще имате нужда от микрофон. Допълнителния  микрофон ще ви осигури по-добър звук от вградения. Освен това можете да насочвате допълнителния микрофон,  така че по-добре и качествено да улавя звука.
Слот за аксесоари: това е нужно, ако планирате да използвате микрофон или осветление на видео, което  заснемате.
Ръчни контроли на изложението: Всички камери позволяват да използвате компенсационен контрол на изложението.  Някои обаче позволяват контрол на скоростта на затвора и/или на ирис (апретурата)
Wi-Fi: в опит да подобрят споделянето и запазването на вашите видео файлове по-лесно, някои от  производителите на камери вграждат безжична връзка с интернет. Безжичната връзка може да бъде използвана за  много неща. Да изпращате клипове до свързани в мрежата мобилни устройства, таблети, телевизори и т.н. Това  може да стане в движение, без да трябва свързвате към компютър камерата си.
Геотаргетиране: някои камери разполага с вграден GPS, за да гео-отбелязвате видеото си. Това може да е  полезно, за да запазите информация. Запомнете обаче, че все още няма установен стандарт за вграждане на гео  тагове във видео. Тези данни ще са налични само, ако използвате видеото в софтуера на производителя.
Резолюция и качество на заснемане: разбира се когато избирате видеокамера е добре да се насочите към камерата  с по-доброто качество на заснемане. Когато избирате се уверете че камерата ви заснема добре HD клипове. Също  както и мегапикселите играят важна роля при заснемането на видео, обърнете внимание и на този сегмент. Това е  още един показател чрез който можете да правите сравнение между избраните от вас видеокамери.
Обектив: при заснемането на видео често се налага да приближавате към даден обект за заснемане на по детайлен  кадър. Оптичното и дигиталното приближаване (Zoom) имат също огромно значение при извършването на това  действие. Някой апарати разполагат само с оптично или дигитално приближаване както и с двете, но това не  означава в никакъв случай че апарата разполагащ с един вид Zoom ще е по некачествен. Поинтересувайте се и за  това в дадения магазин.
Вид на стабилизатора: Това е много важен фактор при заснемането също. При по скъпите модели стабилизатора е  оптичен. Оптичния стабилизатор блокира треперенето на ръката и прави записа и апарата максимално неподвижен  за по-качественото заснемане на запис. В по-ниско бюджетните видеокамери стабилизатора е дигитален.