Безпилотна кола от Google

google-carТова което сме наблюдавали в света на фантастиките вече е факт! Да, безпилотна кола която ще ви гарантира  безопасен и приятен път от една точка до друга. Google е една от компаниите които работят по все повече  проекти за развиване на бъдещите технологии, това е и една от тях. Разбира се това не е първия подобен проект  на компания но, има голям напредък в качеството и функциалността. Това е малка кола която в предната си част  като дизайн наподобява животното коала. Показаната версия е с приятен кожен салон и изглежда изключително  удобно и комфортно “шофирането” с тази кола.

Заради законите в някой държави обаче не се вижда как от google  ще успеят да направят колата си без възможността водача да поеме контрола над колата при случай на авария. В  някой страни са забранени подобни превозни средства без наличие за възможност при повреда или авария в колата  човека да поеме контрол над нея. В Америка щата Калифорния е именно с подобни закони.

Но Google не е единствената компания която работи по подобен вид технология. BMW и Mercedes също работят по  постепенното интегриране на такъв вид технологии в автомобилите си, като даже от производителите вече има  коли които са със самостоятелно паркиране и други все по навлизащи в тази сфера технологии.

Колата на Google  е изградена от много сензори и камери които преценяват дистанцията и скоростта, и така колата взема  най-правилното решение как да реагира в дадена ситуация. От компаниите разработчици на подобен вид коли,  водят разговори с държави за създаване на закон позволяващ безпилотното шофиране. Очаква се до няколко години  тези коли вече да са факт и докато се предвижваме до работата или друг град да си почиваме и да оставим  всичко на колата. Да всичко звучи прекрасно, но едвали звучи така прекрасно и за шофьорите изкарващи си  прехраната с подобна дейност.