Ревю на Game of Thrones Episode 2 – The Lost Lords

game-of-thrones-episode-2-1

Вторият от шестте очаквани епизода на “Game of Thrones” от Telltale се движи много бързо през своите 90 минути. Виждаме разнообразни цветни палитри и пейзажи, прескачайки между познатите локации Айрънрат и Кралски чертог, както и няколко нови такива – робския град Юнкай и Валът. Играта е динамична, но е доста праволинейна, като е лишена от двойствеността и предателствата, с които ни е добре познат сериалът.

Какво ще ви хареса

Силни персонажи и сценарий. Родът Форестър е много интересен още от самото начало, а сега се запознаваме с два нови героя, с които можем да играем. Единият сме срещали преди за кратко, а другият е Ашър, който е избягал на юг, след като се е замесил с рода Уайтхил. И двата персонажа са доста силни и се озовават на позиции, на които са принудени да бъдат водачи.

Сценарият отново е доста добре написан и това най-много си личи в сцените с Мира Форестър в Кралски Чертог. Тя е прислужница на Марджъри Тирел. Диалозите често съдържат подтекст, в който се крият тайните желания на персонажите. Мира смята, че няма уменията да прави нищо друго, освен да говори, което ви кара сериозно да мислите за всеки избор при диалозите, които правите с нея.

game-of-thrones-episode-2-2

Разбира се Мира е по-силна, отколкото осъзнава, което си проличава в един от кулминационните моменти в епизода. Тя остава в центъра на събитията и изборът дали да предаде доверието на Марджъри е един от най-трудните в играта. Това го доказва и липсата на таймер – имате колкото искате време, за да премислите добре избора си.

Също както с предишния епизод, ако жадувате за малко “Игра на тронове”, докато чакате поредния сезон на сериала, Telltale ви дава точно това.

game-of-thrones-episode-2-3

Единствената история, която е малко скучна, е тази на Гаред Тътъл на Вала, където той се среща с Джон Сноу. Не че е изпълнена лошо – Кит Харингтън е доста добре анимиран и озвучен, а да видим директната реакция на Джон, когато научава за Червената сватба, е добро допълнение. Като цяло обаче историята не се вписва добре сред останалите.

Telltale са направили няколко малки промени, които се оказаха приятна изненада. Първо, този път имаме повече жени в историята. Макар петият главен герой, Родрик Форестър, също да е мъж, страничните персонажи имат не по-малко важни роли. Лейди Форестър и Талия Форестър имат своите добри моменти. Два нови женски персонажа демонстрират двете противоположности на женската власт във Вестерос. Елена Гленмор е красива, самоуверена, добронамерена и е готова да използва властта си, за да подсигури бъдещето на рода си. На другата противоположност е Брашка, която е търговец на мечове и прилича повече на персонаж от “Dragon Age”, но въпреки това е доста интересна.

Цена

Ако се замислите, ще си дадете сметка за нещо много важно. Само срещу $5 можете да си купите новия епизод от играта, който е пълен с озвучени персонажи, оригинална музика и анимирани модели. Интерактивността в играта е на високо ниво и всяко едно действие е свързано с друго. Telltale освен това изкарват по един нов епизод на всеки няколко месеца. Та това си е почти като комикс, само че доста по-интересно, защото картинките не са статични.

Проблемите

Играейки “Episode Two”, може да се сблъскате с няколко аудио и видео бъга. Визуалните проблеми лесно се игнорират, но тези със звука понякога развалят цялостното изживяване.

Заключение

“Episode 2: The Lost Lords” е точно това, което трябва да бъде. Продължава историята и представя нови интересни персонажи. Най-големият недостатък на епизода е неговата праволинейност. Той не успява да държи играча в напрежение, както сме свикнали да се чувстваме, когато гледаме сериала. Смъртта я има, но липсват шокиращите обрати и схеми, а това прави играта твърде предсказуема. Графиката в играта не е много впечатляваща, и не може да се конкурира с някои издания които ще излязат през тази година, както и по-стари, но въпреки това графиката е на едно добро ниво. Достатъчно добро за да ви позволи да влезете в света на сериала и играта.

game-of-thrones-episode-2-4

Изисквания:

Операционна система: Windows XP Service Pack 3 или по-нова
Процесор: 2.0 GHz Intel Core 2 Duo
Рам памет: 3GB RAM
Видео карта: ATI Radeon или NVIDIA GeForce с 512 RAM
Звукова карта: Трябва да работи съвместно с DirectX 9.0c
Дисково пространство: Минимално дисково пространство 8 GB.

Трейлър на играта: