Far Cry 4 и Долината на Йетитата

far-cry-4-valley-yetis-1

Far Cry 4 бе една от игрите които, заедно с Assassin’s Creed и Watch Dogs успяха да помогнат на Ubisoft да надмине очакванията за първата четвъртина на 2015г. От компанията очакваха приходите им да са много по-ниски в сравнение с миналата година, където излизането на дългоочакваното заглавие Watch Dogs им донесе огромни печалби.

Популярността на Far Cry 4 сред феновете се дължи най-вече на отворения игрови свят. Имате възможността да се разхождате почти свободно из него, действайки както намерите за добре (в приемливите според разработчиците граници, разбира се). Разполагате със свободата да изследвате и разглеждате всяка част от картата, като в повечето случаи подобни експедиции награждават усилията ви с бонуси под формата на кеш и оръжия. Според разработчиците, играта предлага между 15 и 60 часа геймплей.

Разбира се това не е всичко, Far Cry 4 нямаше да бъде популярна толкова дълго време, ако съдържанието и не подлежеше на ъпдейти. От Ubisoft са се постарали играта им да подлежи на фенски модификации и в резултат на това се появиха редица модове и допълнения, създадени от играчите за играчите. Тези от вас, които са играли Skyrim и подобни заглавия с добър mod support най-вероятно са наясно до каква степен фенските модификации са способни да променят облика на една игра, добавяйки стотици часове геймплей над този, заложен от авторите.

far-cry-4-valley-yetis-2

Ubisoft не е изоставила творението си – преди няколко месеца излезе първото DLC за Far Cry 4 – Valley of the Yetis (Долината на Йетитата). Историята се върти около големите космати и страховити йетита, те всъщност са ви едни от главните врагове в това DLC. Казваме историята, тъй като няма да се сблъскате с промишлено количество йетита, а най-вече с нормални (и не дотам такива) хора и култисти. Това разбира се, по никакъв начин не омаловажава приятния геймплей и графични новости добавени от DLC пакета, нито намаля кефа, който новата карта е способна да ви достави. Ако обичате отворените светове и екшън игри тип FPS, то Far Cry 4 няма да ви разочарова.