Най-добрите GPS приложения за Android

В тази статия ще научите кои са най-добрите GPS приложения за Android устройства. В класацията сме включили 3 приложения, като за всяко от тях ви информираме за силните им страни и най-важните им качества.

1. Waze Social GPS Maps & Traffic

gps-apps-android
Приложението е безплатно
Това е приложение, което успешно съчетава социалното със навигацията в трафика. Всеки потребител разполага с аватар. Ако сте нови в мрежата, вашият аватар ще е бебе. Можете да го промените лесно с няколко докосвания.

Waze Social GPS Maps & Traffic разполага с информация за различни обекти. Може да търсите болници, училища, полиция, магазини и така нататък. Хубавото на програмата е, че показва задръствания. Виждате и спрени пътища, паркинги и друга полезна информация. Може да намерите други потребители около вас на картата. Просто следете за аватара им. Това е от този вид приложения, които постоянно се подобрява от собствените си потребители.

Силни страни:
Интересен аватар.
Информация за пътя в реално време.
Навигация управлявана посредством глас.
Свързване с Facebook и Foursquare.
Приятели на картата.
Фейсбук събития.
Автоматично изключване, ако не я използвате. По този начин спестявате от батерията на вашия телефон или таблет.
.
Най-важното: Можете да допринесете на местното си общество от шофьори, просто като я ползвате докато карате.

2. Google Maps

gps-apps-android2
Приложението е безплатно
Google Maps е най-добре познатата и популярна програма за GPS навигация в Android. Тя има около половин милиард потребители по света. Тя се счита за стандарт в полето на мобилните навигации. Дори Apple я препоръчва като алтернатива на собствения си софтуер.

Потребителите ще се насладят на приятелския и интерфейс. Google Maps може да работи с различни изгледи. От сателит до обикновен преглед на карта. Вероятността да ви е обърка е много малка, за разлика от някои други приложения. Няма значение дали използвате телефон или таблет приложението се държи отлично на всякакъв вид Android устройства. Все пак ако желаете да работите по-бързо с GPS навигацията, препоръчваме мобилното ви устройство да е с поне двуядрен процесор и 1GB оперативна памет.

Силни страни:
Предлага различни режими на навигация – каране, вървене, каране на колело, публичен транспорт.
Позволява ви да запазите различни места на вашето Android устройство. Може да ги качите на картата или да ги разглеждате онлайн.
Персонализация на навигацията. Може да избягвате различни нежелани пътища.
Информация за пътни инциденти.
Предлага различни маршрути и детайлна информация за тях.

Най-важното: Това е много приятелски настроена GPS програма. Можете да манипулирате изгледа. Местата, които разглеждате се запазват автоматично. Можете да ги разглеждате без да имате нужда от Интернет.

3. GPS навигация Sygic

gps-apps-android3

Приложението е безплатно с покупки в приложението
Sygic е най-теглената офлайн програма за навигиране в Google Play. Има над 160 карти за теглене от различни страни и щати. Има над 30 милиона глобални тегления. Sygic GPS е приложение, на която може да се разчита. Приложението дава безплатен достъп до повечето си функции. Ако искате услуга за трафик, инструкции за навигацията от Хоумър Симпсън или Head Up дисплей, то ще трябва да си ги платите допълнително.

Силни страни:
ТомТом карти, които са много качествени и се съхраняват на устройството.
3D градове и пейзажи, в които лесно се ориентирате.
Навигиране със звук, завой по завой. Изговарят се имената на улиците.
Списък и кинематично демо на навигацията.
Предупреждения за безопасност при остри завой и пътни блокади.
Бързо търсене по адрес, пощенски код, гео тагване или GPS координати.

Най-важното: Вашата GPS навигация може да бъде видяна предварително с помощ на динамично показване на информация. Когато изберете дадена локация и натиснете върху картата, ще видите детайли за дадената локация.