Demon Hunter – новия клас в World Of Warcraft: Legion

demon-hunter-legion1

След като от Blizzard  обявиха новия експанжън World Of Warcraft Legion, най-изненадващата част беше обявяването на втори нов клас в играта Demon Hunter. Въпреки многобройните експанжъни, то единствения друг нов клас беше Death Knight и определено успя да учуди голяма част от своите привържънъци, тъй като за първи път Hunter се очертава да е мелее дпс, противно на очакванията. Все пак да не забравим, че Diablo също разполага с Demon Hunter клас и там той е range.

Още по темата: Blizzard представиха World of Warcraft: Legion

Основно внимание е обърнато върху мобилността на новия клас, като имате възможност за двойни скокове, възможността да използвате vault-а си докато се биете, както и ще имате възможност да скачате от високо и да падате плавно, благодарение на демоничните ви крила.

Друга основна механика е възможността за метаморфоза, т.е за превръщане в демонични форми. Те ще зависят от вашия избор за това как обичате да играете, като разполагате с melee DPS вариант, така и танк режим.

Също така, всеки един Demon Hunter преминава през ритуал, след който остава сляп, но получава достъп до информация от по-високо ниво, което им позволява да виждат своята плячка, дори и ако е скрита зад стена, както и може да види класовете, използващи stealth. Новият клас Demon Hunter се очаква да направи играта на невидимите герои по-трудна, и винаги ще трябва да са нащрек и да се оглеждат за демони, дори и в невидим (stealth) режим.

Този клас ще бъде достъпен за две раси, по една за всяка страна : Night Elf за Alliance и Blood Elf за Horde, като ще може да използва брони Cloth и Leather. Оръжията, които ще са достъпни за новия клас Demon Hunter са Daggers, Fist Weapons, One-Handed Axes/Maces/Swords и ще могат да избират между две талант специализации – Havoc, тази специализация е mobile melee DPS, така и Vengeance, това е танкерския режим.

demon-hunter-legion2

demon-hunter-legion3

Един от големите проблеми пред Blizzard ще бъде балансирането на този клас, за да може той да е забавен за игра, но същевременно и да не бъде прекалено силен и да засенчи останалите класове. Очаква се този нов клас да внесе голяма доза свежест в една от най-играните MMORPG игри и да привлече нови играчи както и да задържи своите дългогодишни и верни фенове.