Blizzard представиха World of Warcraft: Legion

world-of-warcraft-legion1

Днес на специална пресконференция от Blizzard Entertainment официално обявиха шестия експанжън за своята най-успешна игра, World of Warcraft. Експанжънът ще се казва World of Warcraft: Legion и засега няма официална дата за обновяване на официалните сървъри, но експерти очакват това да стане или в края на годината, или в началото на следващата.

Като начало този експанжън ще вдигне максималното ниво на всеки един герой до 110, като това ще стане на новия континент в играта – The Broken Isles.За тези от вас непознати с предишните игри на Blizzard, то това е остров, който преди е бил дом на древна цивилизация от елфи, които са били унищожени от най-голямата демоническа инвазия на Azeroth. Новата зона ще бъде достъпна за играчи, които са достигнали ниво 100, за да компенсират новите играчи и да им дадат летящ старт на всички които искат да се впуснат веднага в игра заедно със своите приятели, то новият експанжън ще включва и един токен, който ще вдигне нивото на избран от вас герой до 100. Това ще ви позволи да играете на новите места със своите приятели, което е и основната цел в едно MMORPG.

world-of-warcraft-legion2

world-of-warcraft-legion4

Друга голяма новост за промените по PvP системата на играта. Новата система ще ви даде възможност да вдигате нива по-ефективно докато играете PvP, както и ще имате възможност да закупувате бонуси и нови умения. За съжаление, все още няма много информация за новостите в PvP.

Голяма част от новостите в новия експанжън World Of Warcraft: Legion ще са новите оръжия, така наречените артефакти, които ще растат с вашия герой.

world-of-warcraft-legion3

Също така ще имате възможност да променята отчасти външния вид на тези легендарни оръжия, което е добре дошло за RP играчите, както и за останалите, които изглеждат убийствено докато млатят орки. Един от основните въпроси, които се задават във форумите на играта е дали играчите ще трябва да гриндят повече от едно оръжие за различните режими на класовете, като засега все още няма отговор на този въпрос.

world-of-warcraft-legion5

Разбира се няма как да има нов експанжън без нови групови рейдове. В този експанжън това са Emerald Nightmare, който в Nightmare режим разполага със седем боса, където играчите ще се срещнат с Xavius, както и другият рейд Suramar Palace, като той ще позволи на играчите да станат част от корумпирането на Titan Pillar и ще се изправите срещу десет боса, като последния от тях е Gul’Dan, който е и основния злодей в този експанжън.

Някои от новите обикновено dungeons, които бяха обявени са Halls of Valour, Black Rook Hold, Vault of the Wardens, Eye of Azshara,Darkheart Thicket, Neltharion’s Lair, Helheim, Suramar City и Violet Hold. Също така обикновените world bosses също не са забравени и играта ще включва няколко нови, за съжаление все още няма информация какви точно ще бъдат.

От Blizzard обещаха, че експанжънът ще включва и няколко промени, които ще подпомогнат управлението на гилдии и планирането на рейдове, които се очаква да подобрят осезаемо социалното преживяване в играта. Това ще стане чрез новите Class Halls, които ще бъдат нещо подобно на Garrisons от Warlords of Draenor. Те ще предлагат допълнителни мисии и куести, като наградите ще бъдат добри гиър (gear) сетове, които ще са повече от достатъчни за добра соло игра.

И на последно място, но не и по важност е новия клас, Demon Hunter, който е едва втория нов клас в играта след Dead Knights. Blizzard загатнаха, че става въпрос за mobile melee DPS клас, както и ще има възможност да бъде танк, използвайки основно механиките за dodge и parry. Новия клас Demon Hunter ще има много интересни способности, една от тях е че ще може да вижда невидимите герои.

Повече за новия клас: Demon Hunter новия клас в World Of Warcraft: Legion

Явно това е отговорът на появилите се новини в последно време, за драстичния спад на абонати на World of Warcraft. А както историята неведнъж е доказала, новите ексанжъни осигуряват добър приток от нови играчи, както и връщат старите такива.