Автоматично вписване при Windows 8 и Windows 10

automatic-log-onВ последните версии на операционната си система, Microsoft са избрали вписването при стартиране да изисква паролата Ви. С последните промени в Windows Hello само един поглед в камерата на поддържано устройство, като Surface Pro 4 или Surface Book, ще е достатъчен за успешно вписване в системата.

За всички останали обаче, е нужно да се изпълнят няколко лесни стъпки за автоматичното вписване. Нужно е да отбележим, че в този урок се взема в предвид устройство, което се използва само от един потребител. За устройства, които са предназначени за повече от един, това не е добра идея, тъй като всеки ще има достъп до информацията Ви т.е. сигурността на файловете е застрашена.

Спиране на изискването за въвеждане на паролата

1. За да започнем е нужно да натиснете едновременно Windows клавиша заедно с клавиш R.

2. Като направите това ще се отвори прозорче с място за писане на команди за стартиране. Там напишете това: netplwiz.

3. След изпълнение на командата ще се отвори прозорец, предназначен за показване на потребителските акаунти, налични на устройството.

4. Изберете един от тях, който искате да се вписва автоматично и махнете отметката над списъка с потребителите – Users must enter a username and password to use this computer (Потребителите трябва да въведат име и парола, за да използват компютъра).

5. След това ще се отвори още един прозорец, в който трябва да напишете паролата си.

6. Изберете бутона ОК и след рестарт този акаунт, който избрахте ще се впише автоматично.

Ако прецените, че рискът за вашите файлове е голям, повторете стъпките като се уверите, че отметката за паролата е поставена.