Apple спира своя единствен монитор

apple-stops-its-displeyВероятно не е изненада за никой, че Apple спира единствения монитор, който има. Представеният през 2011г. 27 инчов Thunderbolt Display беше със завидна слава сред потребителите, заради възможността си да се свързва с различни периферни устройства, използвайки Thunderbolt връзката. Въпреки това неговата резолюция от 2560×1440 пиксела и FaceTime HD 720p камера изглеждат остарели в днешно време, където резолюция 4К е стандарт.

За евентуална подобна стъпка имаше слухове, водещи началото си от конференцията на Apple за WWDC, касаещи спирането на Thunderbolt Display от производство заради ниски продажби. Днес от компанията потвърдиха стъпката като казаха: “Спираме Apple Thunderbolt Display. Той ще бъде продаван през сайта на компанията, дистрибуторите и магазините, упълномощени за работа с нас, до изчерпване на наличностите”. Thunderbolt Display все още се продава на пълната си цена в магазините на Apple. Цената е малко под $1000, която е доста завишена за морално остаряла и вече спряна от производство стока.

Въпреки всичко подхождането на компанията в случая е странно, тъй като все още не са обявили заместника на Thunderbolt Display. По всяка вероятност Apple желаят да изразходят всички останали монитори, преди да предложат на потребителите нов модел. При всички положения ако Apple работят върху нов модел монитор, той най-вероятно ще има резолюция 4К или дори 5К. iMac вече разполага с панел, позволяващ 5К резолюцията. Затова не би било трудно да се постави същия панел и на монитор. Очаква се компанията да освежат и своите лаптопи тази есен. Може да получат OLED панели и сетивност към допир, както и обновяване на операционната си система.