Активиране на функцията “Намиране на устройство” в Windows 10

find-my-device-windows-10-1

В последните обновления предоставени от Microsoft за Windows 10 има доста полезни нови допълнения. Едно от тях се нарича Намиране на устройство, което представлява услуга за показване на последното известно местоположение на устройството. За разлика от сходни услуги на други разработчици, от нея може да има полза всяко устройството, което работи под Windows 10 – компютър, лаптоп, таблет или телефон. В този урок ще Ви покажем как да активирате или деактивирате услугата.

Активиране на Намиране на устройството

1. Изберете старт менюто и след това Обновяване и сигурност.
2. В новия екран изберете намиране на устройство (Find my device).
3. След като сте избрали опцията изберете бутона Промени (Change).
4. Като промените положението на слайдъра, активирано, изскачащ прозорец ще Ви попита дали желаете да записва периодично местоположението на устройството.
5. Изберете активиране и готово.

За да се уверите, че всички стъпки са направени правилно, трябва да влезете, чрез своя Microsoft акаунт в account.microsoft.com/devices, където трябва да видите името на новото добавено устройство. Ако не знаете кое е името на добавеното устройство, ето как да го разберете.

Име на устройство

1. Изберете с десен бутон на мишката старт бутона и изберете Система.
2. В прозореца, който се отвори, ще намерите основна информация за вашето устройство. Името се намира на реда, на който пише Име на устройството (Device name).