Ревю на Huawei P9

review-huawei-p9-3Huawei имат опит в производството на доста добри смартфони на ниска цена. Новият модел Huawei P9 не е изключение от това правило. Със своите две камери и добър дизайн, новото предложение от китайската компания привлича погледите на потребители от целия свят.

Дизайн

По дизайн устройството напомня на своите предшественици, Huawei P8 и Mate 8. Въпреки това при P9 са направени някои промени като нов четец на пръстови отпечатъци, позициониран на задната страна на телефона, сходен с много други модели на Huawei, но с по-нова технология. Едва 6.95 милиметровото устройство е екипирано с 5.2 инчов екран и е изцяло изработен от метал, което му придава вид на висококачествено устройство. Въпреки това малките детайли допълват този вид – от ръбчетата по краищата на телефона до леко извитото предно стъкло, Huawei P9 изумява. Употребата на телефона се улеснява точно от тази извивка, правейки плъзгането от ръба му истинско удоволствие. Благодарение на едва 1.75 милиметровите краища на дисплея пък, P9 създава илюзията за дисплей, който се увива около телефона.

Дисплей

Първото нещо, което се забелязва при устройството, е прекрасният 5.2 инчов с IPS панел дисплей.
Резолюцията от 1920×1080 пиксела може да е по-ниска от очакванията на потребителите, но това не се отразява зле на телефона. Даже напротив, екранът изобразява снимките и видеата със завиден фокус и осветеност. За разлика от конкурентите си при най-добрите, Huawei P9 няма функцията за постоянно включен дисплей.

review-huawei-p9-2

Характеристики

За задвижването на устройството отговаря, произведеният от Huawei, осемядрен Kirin 955 процесор заедно с 3GB РАМ. Huawei P9 е непоколебим, що се отнася до производителност, няма забавяне дори при най-големи натоварвания или игри. По отношение на пространството за данни, на потребителите са отредени 32 GB вътрешна памет и до 200GB с microSD карта. За безжична връзка флагманът има двубандов Wi-Fi адаптер, NFC, Bluetooth и 4G LTE. За софтуерната поддръжка отговаря Android Marshmallow заедно с Emotion UI.

Камера

Най-голям интерес при новостите в телефона предизвикват двете камери на задната част на Huawei P9, които са разработени от Leica. За разлика от подобни предложения, вече излезнали на пазара, при Р9 единият сензор е цветен, докато другият е монохроматичен. Начинът на сработване на двата е следния – стандартната 12Mpx камера заснема стандартната снимка заедно с 12Mpx монохроматичен сензор. Когато се обединят двете заснети снимки се получава до 300% повече осветеност и 50% по-добър контраст на заснетата снимка. Друго подобрение е хибридната система за фокус, която е комбинация от няколко вида фокусиране и именно това позволява на устройството да заснема на мига.

review-huawei-p9-1

Батерия

Както всичко останало, и тук има подобрения. В Huawei P9 е поставена 3000mAh батерия, за която от компанията твърдят, че може да устои на екстремно натоварване в продължение на 1.2 дни или ден и половина при нормално ползване. Благодарение на USB-C порта, флагманът може да използва функцията бързо зареждане като 10 минути заряд се равняват на 5 часа употреба.

Заключение

Новото попълнение в редиците на китайския производител е доста голяма крачка в правилната посока. С Huawei P9 компанията затвърждава името си като иновативен конкурент на пазара. Ако сте от потребителите, които харесват да имат най-новите технологии на изгодна цена, то Huawei P9 е за вас.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей10
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.6

    Оценка