Ревю на Acer Aspire V 15 Nitro

acer-aspire-v-15-nitro-1

Само преди няколко години щеше да ви се наложи да инвестирате огромни средства при закупуването на качествен гейминг лаптоп, като дори и в момента има няколко различни водещи модели Alienware и Razer Blade, но и в двата случая цената на тези лаптопи е над 2,000$. Е, от Acer са решили да се намесят в този сегмент и пуснаха един доста добър лаптоп с добри характеристики за 1,029$. Разбира се, моделът си има своите слаби страни, основно слабата батерия и едва 1080p екран, както и факта, че не разполага с вграден SSD. Но дали този лаптоп разполага с достатъчно производителност за да оправдае тези недостатъци?

Дизайн

В сравнение с останалите гейминг лаптопи, то дизайна на Aspire V 15 Nitro е доста по-изчистен, липсва агресивен брандинг, както и няма някакъв по-специален дизайн подобен на лаптопите на Alienware и Razer Blade, който да крещи “Аз съм геймър”.

acer-aspire-v-15-nitro-2

Разполагате с черен, пластичен корпус, с логото на Acer в горната част. Отварянето на екрана на лаптопа изисква малко повече сила от обикновено, което не е обнадеждаващ знак. Също така внимавайте с премахването на стикерите по лаптопа, тъй като това оставя доста кофти следи по корпуса на лаптопа.

Очаквано лаптопът тежи доста, като този модел тежи 2.39 килограма. Размерите на машината са 38.8×25.6×2.2см.

acer-aspire-v-15-nitro-3

Клавиатурата е доста добра но бихме я категоризирали като стандартна, изчистен дизайн и е удобна за гейминг. Също така имате възможност за подсветка и при активирането на тази функция клавиатурата свети червено. Тракпада за съжаление е малко по-нискокачествен, но това е очаквано, тъй като при почти всички игри ще ви трябва отделна мишка/джойстик.

Производителност

Най-важното за гейминг компютър са характеристиките на модела, тъй като те са най-важното при игрите. Разполагате с 2.5 GH/z Intel Core i7-4710HQ (четириядрен, 6MB cache), както и видеокарта NVIDIA GeForce GTX 860M (2GB GDDR5 RAM), както и вградената Intel HD Graphics 4600. Машината разполага с 8GB RAM DDR3L, което е предостатъчно за гейминг. Екранът е 15.6 инча широк и разполага с резолюция от 1920x1080px. Вградената памет на Acer Aspire V 15 Nitro е 1TB, но за съжаление липсва SSD.

Един от най-важните въпроси при геймърските лаптопи е как създателите са се справили със охлаждането на машината. В този случай те са избрали това да стане, в дъното на машината и са се справили доста добре, тъй като машината се справя добре с топлината, въпреки че вентилаторите могат да станат малко шумни при по-високо натоварване.

Разполагате с достатъчно на брой портове, 3xUSB 3.0, HDMI-out и порт за слушалки, като всички тези портове се намират от дясната страна на машината, което може да не е толкова удобно, тъй като кабелите могат да се закачат, а и при широки флашки те могат да си пречат един друг.

Този модел е с цена 1,029$, като ако желаете нещо по-мощно имате възможност за ъпгрейд до модела за 1,499$, който включва 4K дисплей(3,840×2,160px), 16 GB RAM, както и 256GB SSD.

Тези характеристики са достатъчно за машината да се справи с всички модерни игри на високи настройки при fps от над 60. При опит за подкарване на Metro: Last Light, която е една от най-тежките игри в момента, то при абсолютно всички настройки на максимум лаптопът достигна fps от 16. Това е добър знак, че при минимално намаляване на видео настройките ще ви позволи да се насладите на всички модерни игри.

Заключение

Acers Aspire V15 Nitro е един доста добър гейминг лаптоп, който е с една доста добра и удобна цена и разполага с достатъчно мощност за да подкара всички нови игри при. За съжаление, лаптопът си има няколко недостатъци като основните два са липсата на SSD памет и доста слабата батерия, която издържа едва около 2 часа при високо натоварване, което ще ви принуди да използвате лаптопа в близост до контакт.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей7
  • Хардуер9
  • Клавиатура и тъчпад8
  • Издръжливост на батерията7
  • 8

    Оценка