Всичко, което трябва да знаем за Pokemon GO

pokemon-go-guide-2Безспорно с развитието на технологиите при направата на различните устройства и операционните системи, които ги задвижват, се появяват нови и нови заглавия на игри, които от своя страна печелят именно от това развитие. Едно такова заглавие е Pokemon GO, достъпно за Android и iOS, и много по-различно от от предишните опити за създаване на подобна игра. В този урок ще Ви разясним основните понятия в играта, заедно с полезни съвети относно нея.

Какво е Pokemon GO?

Първо това е игра, която няма нищо общо с първоначалните игри за GameBoy. Pokemon GO е безплатна мобилна игра, която Ви позволява да виждате същества, наречени Pokemon, използвайки дисплея на телефона или таблета Ви, сякаш съществуват в реалния свят. След като видите такова същество трябва да го хванете. Pokemon е съкратено от “pocket monster” (джобно чудовище), именно това са покемоните.

Къде се крият покемоните?

Главната идея на Pokemon GO е в скриването на чудовищата в реалния свят – буквално. Трябва да ги потърсите. Когато сте достатъчно близо до някое от тях, то ще се появи на радара в играта и тогава може да се опитате да го заловите.

Как става движението в играта?

Много просто – чрез ходене в реалния свят – в парка, в града, в големите магазини и така, докато намерите покемон.

Какви са червено-белите топки и за какво служат?

Тези топки (Pokeball) се използват за залавянето на Pokemon. За да хванете даден представител на тези чудовища, трябва да хвърлите поке-топка към него. След като го хванете, според правилата на Pokemon, то Ви принадлежи.

Как се хвърлят поке-топки и се хващат покемоните?

Когато натиснете и задържите своето топче, върху целта (покемон) се появява бял кръг. В него се появява и пулсиращ зелен кръг. Когато зеленият кръг е най-малък, тогава е най-подходящото време за хвърляне на топката.

С кой Pokemon мога да започна?

Може да изберете Squirtle (малка синя костенурка), Bulbasaur (малко животинче с растение на гърба) или Charmander (малък огнедишащ дракон).

Какви са сините кубчета на картата?

Това са PokeStops. Когато приближите някое от тях, то се превръща във въртящ се диск. Натиснете го и плъзнете през него и ще получите някакъв бонус, който ще Ви помогне да хванете повече покемони.

Какво е AR и защо е активирано?

AR е съкращение от augmented reality (добавена реалност), което е начинът за показване на съществата все едно са истински. Общо взето това използва камерата на телефона Ви, за да показва какво се намира зад него и поставя Pokemon в изображението.

Как еволюира Pokemon?

Трябва Ви Stardust (звезден прах) и Candy (саладкиш), които ще си набавите чрез игра. Изберете бутона с поке-топката в долната част на екрана, след това изберете този Pokemon, който искате да еволюира.

За какво служат яйцата?

Поставете ги в инкубатор, който имате при започване на играта, и преминете посочената дистанция в реалния свят. След това от него ще се появи покемон.

Полезни съвети

1. Играта може да се играе и в кола, с която да преминавате дистанциите.
2. Pokemon GO поддържа постоянна връзка с GPS, камерата и други ресурси на телефона Ви и това води до бързо изтощаване на батерията.
3. Имайте в предвид, че докато играете трябва да се оглеждате в реалния свят за препятствия или застрашаващи живота Ви места.